Real sleept La Liga-baas voor rechter door Barça-helpende deal

10 augustus 2021, 14:29

Het is zeer chaotisch in Spanje. De competitie is door de financiële malaise van FC Barcelona net het grote gezicht Lionel Messi kwijtgeraakt en nu komt ook Real Madrid in opspraak. Eerder deze week werd bekend dat La Liga een miljardendeal heeft gesloten met een investeringsfonds, maar Real Madrid heeft daar bezwaar tegen aangetekend en sleept de La Liga-baas Javier Tebas voor de rechter.

Voor een bedrag van maar liefst 2,7 miljard euro (!) neemt CVC Capital Partners een minderheidsaandeel van tien procent van de Spaanse competitie over. Dat geld gaat in een potje en zal worden gebruikt om de Spaanse clubs te helpen die in financieel zwaar weer zitten. Onder andere FC Barcelona valt daaronder en volgens Mundo Deportivo gaat dat de club zelfs helpen om weer nieuwe spelers aan te kunnen trekken.

Real Madrid is het absoluut niet eens met deze gang van zaken die uiteindelijk de aartsrivaal weer terug op het goede pad moet krijgen en onderneemt dus stappen. De club uit Madrid gaat zowel een civiele als strafrechtelijke procedure starten tegen Javier Tebas. Op de clubwebsite valt een officieel statement te lezen. 'Real Madrid kan een dergelijke operatie niet steunen. We zijn unaniem overeengekomen dat we hier stappen tegen gaan zetten.'

Lees ook: Hierom heeft PSG geen last van Financial Fair Play en Barça wel

Voor FC Barcelona zou de deal juist een uitweg kunnen bieden voor de benauwde situatie waarin het zich momenteel bevindt. Barcelona is vooral gebaat bij het verkopen of verhuren van spelers en heeft zelf nauwelijks meer mogelijkheden om grote spelers te halen. Met Sergio Agüero en Memphis haalde het al wel twee grote namen transfervrij. Daar staat echter wel het vertrek van Messi tegenover, dat opgevangen dient te worden.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen