'FC Barcelona heeft ideale opvolger voor Koeman op de korrel'

21 september 2021, 08:13

FC Barcelona is op de achtergrond al druk bezig om te kijken naar een potentiële nieuwe trainer. Ronald Koeman ligt volop onder vuur en is zijn baan niet langer zeker. De club zou de vorig seizoen bij Juventus weggestuurde Andrea Pirlo bovenaan het lijstje hebben om de voormalig bondscoach van het Nederlands elftal op te volgen in Camp Nou.

Dat schrijft de Spaanse journalist Gerard Romero althans. Hij maakte de afgelopen jaren naam bij RAC1, waar hij diverse primeurs deelde. Bij die zender is hij recent vertrokken, maar op zijn eigen Twitter-kanaal weet hij te melden dat Pirlo de topkandidaat is voor president Joan Laporta. Dat hij bovendien geen club heeft, maakt het financieel veel interessanter. Volgens Romero staan er in totaal zes namen op het lijstje van Laporta, maar staat Pirlo by far bovenaan.

Erik ten Hag en Phillip Cocu zouden volgens Romero eveneens in beeld zijn. Marcelo Bielsa, Antonio Conte en Xavi maken het lijstje van zes samen met Pirlo compleet. Het dagblad SPORT meldt de Belgische bondscoach Roberto Martínez eveneens in de picture staat bij Laporta. Maar ook voor hem geldt dat er dan een afkoopsom op tafel moet komen en juist dat lijkt momenteel onbetaalbaar gezien de dramatische financiële situatie van de Catalaanse grootmacht.

Lees ook: 'Koeman krijgt miljoenen als hij vroegtijdig vertrekt bij Barça'

Verder droeg Granada-coach Robert Moreno zichzelf aan na het gelijkspel tegen FC Barcelona. De voormalig coach van het B-team in Camp Nou en oud-assistent van Luis Enrique werd na het duel gevraagd of hij de opvolging van Koeman eventueel zou zien zitten. "Ik ben op dit moment gefocust op Granada. Maar de dag dat FC Barcelona mij ooit zal benaderen om coach te worden, zou ik zelfs op mijn knieën gaan", deed hij een duideljjke open sollicitatie. Volgens de belangrijkere Spaanse media staat hij echter dus nog niet op de kandidatenlijstjes. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen