UEFA bevestigt: loting voor CL moet over na krankzinnige fout

13 december 2021, 13:52   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De UEFA gaat de loting voor de achtste finales van de Champions League opnieuw doen. Tijdens de loting om 12.00 uur maakte de Europese bond een zeldzame fout, waardoor bepaalde clubs elkaar niet konden treffen. De nieuwe loting wordt om 15.00 uur verricht.

'De loting is ongeldig verklaard en wordt maandagmiddag om 15.00 uur opnieuw gedaan', schrijft de UEFA in een officieel statement, waarin het de fout een 'technisch probleem' noemt. Manchester United en Villarreal werden aan elkaar gekoppeld, terwijl die clubs bij elkaar in de poulefase zaten. Daarna zaten poulegenoten Liverpool en Atlético Madrid eveneens in dezelfde koker en kon Manchester United niet gekoppeld worden aan Atlético.

Al snel dienden diverse clubs het verzoek in om opnieuw te loten. Atlético eiste bijvoorbeeld dat het opnieuw werd gedaan. De Spanjaarden werden gekoppeld aan Bayern München. Ook Villarreal, dat het zou opnemen tegen Manchester City, eiste actie. Daarentegen was Real Madrid tevreden over de loting. De recordwinnaar zou Benfica treffen.

Alle zestien clubs gaan opnieuw de koker in. Dat betekent dat ook Ajax een nieuwe tegenstander krijgt. De Amsterdammers zouden het aanvankelijk opnemen tegen Inter.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen