Vereniging Verkeersslachtoffers niet blij met terugkeer Rai Vloet

13 januari 2022 – De Vereniging Verkeersslachtoffers is 'verontwaardigd en verbijsterd' over de terugkeer van Rai Vloet bij Heracles Almelo. De 26-jarige middenvelder was in november betrokken bij een dodelijk ongeval op de A4 waarbij een vierjarige jongen om het leven kwam.

Vereniging Verkeersslachtoffers niet blij met terugkeer Rai Vloet

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Heracles maakte maandag bekend dat Vloet zijn werk hervat. Later in de week bevestigde de politie dat de voetballer  e auto bestuurde die in de nacht van 13 op 14 november botste op het voertuig met daarin een man, een vrouw en twee kinderen. Bij het verkeersdrama was alcohol in het spel, zo was eerder al bekend geworden.

Toch is Vloet weer welkom bij Heracles. "Wij zouden het gepaster vinden als hij geschorst zou worden tot na de rechtszaak. Daarna kan dan op basis van de uitspraak besloten worden over vervolgstappen", laat de Vereniging Verkeersslachtoffers weten aan het ANP.

Tim Gilissen, technisch directeur, legde deze week aan de NOS uit waarom Vloet bij de selectie van trainer Frank Wormuth aansluit. "Ik kan niet vaak genoeg benadrukken hoe lastig dit is. Het straalt op ons af. Heracles is een club die probeert om mensen te helpen en te ondersteunen. Ik snap dat deze beslissing an sich voor veel mensen een heel moeilijke is, en niet de meest populaire", zei hij. "We hebben een afweging moeten maken. We moesten kijken hoe we hier moreel mee omgingen, maar er zit ook een juridische kant aan. Wij vinden door het zo te doen, dat het daar allemaal in past. Ik snap dat de emoties wisselend kunnen zijn en heb daar begrip voor.

Vloet vertelde op het clubkanaal iedere dag bezig te zijn met het ongeluk en de gevolgen daarvan. "Ik zou willen dat ik de klok terug kon draaien. Voor de getroffen familie vind ik het verschrikkelijk, ik leef enorm met ze mee. Wat het ook lastig maakt is het besef dat ik mijn leven weer langzaam kan oppakken terwijl de getroffen familie dat niet kan", liet hij weten.

Eredivisie

gerelateerd