Ajax gaat tegen Cambuur voor een herhaling van 18 september

11 maart 2022, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 11 maart.

Specials

Chelsea vreest: drijven sancties Kanté en Jorginho uit Londen?

Chelsea is onderwerp van gesprek. De Londense club wordt flink getroffen door de strenge sancties tegen eigenaar Roman Abramovich. De Rus mag zijn club niet meer verkopen. En dat is niet het enige. Zo heeft de hoofdsponsor de samenwerking stopgezet, ligt de de losse ticketverkoop stil en is onderhandelen met spelers over een nieuw contract uit den boze. Daardoor zullen meerdere spelers komende zomer zo goed als zeker transfervrij vertrekken. Maar er dreigen meer zorgen voor de Champions League-winnaar, want wat te doen met de spelers die in 2023 uit hun contract lopen?

Wedstrijden

SC Cambuur - Ajax (20.00 uur)

Van paniek zal nog geen sprake zijn, maar Ajax lijkt de titelrace toch spannender te gaan maken dan enkele weken geleden verwacht werd. De verrassende 2-1 nederlaag tegen Go Ahead Eagles bleek niet helemaal een incident te zijn, toen de koploper het een week later ook al moeilijk had met RKC Waalwijk. Dat duel werd overigens nog wel nipt gewonnen. Hoe is dat vandaag tegen Cambuur, met de belangrijke kraker tegen Benfica in het achterhoofd? Een half jaar geleden won Ajax met liefst 9-0 van de Leeuwarders.

FC Volendam - Excelsior (20.00 uur)

Excelsior doet vandaag een allerlaatste poging om in het slot van de competitie nog mee te kunnen doen om de titel. Eigenlijk leek die kans al verkeken door een achterstand van liefst acht punten op koploper FC Volendam, die door een inhaalwedstrijd nog tot elf kan oplopen. Willen de Kralingers daar nog iets aan veranderen, dan moet de koploper vandaag verslagen worden. Hoe spannend gaan de laatste weken worden in de Keuken Kampioen Divisie? 

SL Benfica - FC Vizela (21.15 uur)

Op dezelfde avond als Ajax staat ook voor Benfica de generale repetitie voor de beslissende kraker in de Champions League op het programma. Laagvlieger FC Vizela is daarin de tegenstander. Waar Ajax de afgelopen weken worstelde, boekte Benfica sinds de laatste ontmoeting twee overwinningen. Voegt het daar vandaag een derde aan toe, dan zal het ongetwijfeld met veel vertrouwen afreizen naar Amsterdam. 

Voetbal op tv

20.00 uur: Voetbal op Vrijdag: Schakelshow, ESPN - live verslag van alle duels in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie

20.00 uur: SC Cambuur - Ajax, ESPN 2 - live verslag van het duel in de Eredivisie

20.00 uur: FC Volendam - Excelsior, ESPN 3 - live verslag van het duel in de Keuken Kampioen Divisie

21.00 uur: Atlético Madrid - Cádiz CF, Ziggo Sport Voetbal - live verslag van het duel in La Liga

21.15 uur: SL Benfica - FC Vizela, Ziggo Sport Racing - live verslag van het duel in de Primeira Liga

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen