Dit is de vermoedelijke opstelling van het Nederlands elftal

26 maart 2022, 08:30   Bijgewerkt: 26 maart 2022, 08:42

Voor het eerst sinds november komt het Nederlands elftal zaterdagavond weer in actie. De ploeg van bondscoach Louis van Gaal oefent om 20.45 uur tegen Denemarken. Tegen de sterke Scandinaviërs zal voor het eerst worden geëxperimenteerd met het nieuwe systeem. Dat gaat Van Gaal hoogstwaarschijnlijk met deze basiself doen.

Van Gaal verklapte eerder deze week al dat Mark Flekken als doelman het beste past in het systeem dat hij gaat hanteren. De doelman van SC Freiburg krijgt de voorkeur boven concurrenten Joël Drommel en Tim Krul. De driemansdefensie voor zijn neus bestaat uit Matthijs de Ligt, Virgil van Dijk en Daley Blind, zo weet NU.nl. Blind krijgt de voorkeur boven Nathan Aké.

Op de wingbackposities reserveert Van Gaal plaatsen voor Denzel Dumfries en Owen Wijndal, al is de kans ook aanwezig dat Tyrell Malacia de linkerkant zal bestrijken. Het middenveld zal worden gevormd door het trio Teun Koopmeiners, Frenkie de Jong en Georginio Wijnaldum, terwijl Arnaut Danjuma en Memphis Depay voorin voor de goals moeten zorgen.

Mogelijk verandert er voor het Nederlands elftal nog iets op de nummer 10-positie. Daar heeft Van Gaal tevens de keuze uit Steven Berghuis en Davy Klaassen.

Vermoedelijke basiself: Flekken; De Ligt, Van Dijk, Blind; Dumfries, Koopmeiners, De Jong, Wijndal; Wijnaldum; Memphis, Danjuma

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen