BREAK! 'Manchester United en Ten Hag zo goed als rond'

6 april 2022, 19:02   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Erik ten Hag en Manchester United zijn bijna akkoord over een contract, weten de Nederlandse en Engelse tak van ESPN. Opvallend, aangezien eerder vandaag berichten verschenen waarin werd gemeld dat de Premier League-grootmacht twijfelde over de komst van de Nederlandse oefenmeester. 

De trainer van Ajax werd al maanden gelinkt aan Manchester United, waarbij Mauricio Pochettino de grote concurrent was voor de vacature. Uiteindelijk is de keuze dus gevallen op Ten Hag. De Nederlander krijgt een moeilijke taak bij de club: hij moet de prijzendroogte doen stoppen. De trainer lag nog tot 2023 vast in Amsterdam, waardoor United twee miljoen euro moet betalen aan de Nederlandse topclub, waar de trainer de afgelopen seizoen indruk heeft gemaakt. 

De kans is groot dat Erik ten Hag gaat samenwerken met Steve McClaren, de trainer die in Nederland kampioen werd met FC Twente. Hij was tussen 1999 en 2001 al assistent-trainer bij United en wordt nu gezien als ideale rechterhand, aangezien hij ervaring heeft met het Engelse voetbal. Eerder werkte het duo al samen in Enschede, waar destijds de rollen andersom waren. Een andere mogelijkheid is dat René Meulensteen die rol in gaat nemen, aangezien hij ook al de nodige ervaring heeft bij de Red Devils.

Na Louis van Gaal is Ten Hag de tweede Nederlandse trainer op Old Trafford. Hij wordt de opvolger van Ralf Rangnick die dit seizoen de taken overnam van Ole Gunnar Solskjær. De Noor werd ontslagen na de slechte resultaten. United staat momenteel zevende in de Premier League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen