Creatief: Spaan vergelijkt Onana met 'BMW-rijder op de snelweg'

11 april 2022 – Er gaat de laatste weken geen dag voorbij zonder dat het over André Onana gaat. De doelman, die Ajax komende zomer transfervrij gaat verlaten, zag er in de thuiswedstrijd tegen Sparta van afgelopen zaterdag wederom niet goed uit bij de enige Rotterdamse treffer. Maar na afloop ging het vooral over zijn houding. Volgens Henk Spaan gedraagt Onana zich als éen 'BMW-rijder op de snelweg'.

Creatief: Spaan vergelijkt Onana met 'BMW-rijder op de snelweg'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Wie anderhalf jaar geleden had gezegd dat Onana in de weken voor zijn vertrek uit Amsterdam uitgekotst zou worden door het Ajax-publiek, was mogelijk voor gek verklaard. De doelman was in de voorgaande seizoenen, mede dankzij zijn uitstekende optredens, uitgegroeid tot publiekslieveling. Maar na zijn dopingschorsing is er van de liefde tussen Onana en de Ajax-supporters bijna niets meer over. Het is er de afgelopen weken ook niet beter op geworden door zijn fouten, die Ajax opvallend genoeg nog geen puntenverlies hebben gekost.

Lees ook: Onana onder vuur bij Ajax na schandalige actie na de wedstrijd

Maar wat het Amsterdamse publiek vooral woedend maakt, is de ongeïnteresseerde houding van Onana. Zo sjokte hij afgelopen zaterdag na afloop van het thuisduel met Sparta naar zijn ploeggenoten om het publiek te bedanken. Bij ESPN gaf Onana ook nog eens interview waarin hij vertelde dat het hem allemaal niet meer zoveel boeit wat men van hem vindt. En zo komt hij ook over, vindt Spaan. 'De jongen doet niet echt zijn best om zich in Amsterdam, vlak voor zijn vertrek, te laten kronen tot MVP', schrijft hij bij Het Parool. 'Het kon hem niets schelen hoe het publiek over hem dacht, zei hij. Hij zwaaide ook niet naar de supporters en negeerde zijn medespelers.'

Spaan vergelijkt Onana zijn gedrag dus met een 'BMW-rijder op de snelweg'. 'Rechts passeren, flitsen met het grote licht, toeteren tijdens het bumperkleven, onder het motto: 'Ik heb een BMW en jullie niet.' Spaan is ervan overtuigd dat Erik ten Hag, die nadrukkelijk in verband wordt gebracht met een overstap naar Manchester United, Onana in ieder geval niet meeneemt naar Old Trafford, al vraagt de sportjournalist zich af of de oefenmeester überhaupt nog trek heeft in die job. 'Hij heeft vast Everton teruggekeken. Bij Manchester United liepen wel tien Onana's in het veld, behalve De Gea.'

Reacties

Ajax

gerelateerd