Ajax Vrouwen doet wat mannen niet lukte: PSV in finale verslaan

18 april 2022, 16:25

Ajax Vrouwen heeft op paasmaandag beslag gelegd op de KNVB Beker. De Amsterdammers waren in de finale met 2-1 te sterk voor PSV.

Net als bij de mannen ging de finale van de KNVB Beker voor vrouwen tussen PSV en Ajax. En net zoals zondag in De Kuip kwamen de Amsterdammers op voorsprong. Vijf minuten voor rust zette Nadine Noordam op aangeven van Romée Leuchter de 0-1 op het scorebord.

Even leek het erop dat de bekerfinale in het Goffertstadion een kopie van de eindstrijd van zondag zou worden, toen een kwartier voor tijd de 1-1 viel. De Eindhovenaren profiteerden optimaal van een inschattingsfout van Jonna van de Velde, die de bal over de achterlijn probeerde te laten lopen, maar werd afgetroefd door Anika Rodriguez. De voorzet van de Amerikaanse werd simpel binnengetikt door Amalie Thestrup.

Waar de heren van PSV na de gelijkmaker meteen ook een tweede keer scoorden, viel het doelpunt in Nijmegen aan de andere kant. Ajax maakte de gelijkmaker ongedaan via Leuchter, die een afgemeten voorzet van Victoria Pelova tegen de touwen kopte. De Eindhovenaren waren in het restant van de finale niet bij machte om zich een tweede keer terug te knokken van de achterstand.