Kuyt waarschuwt Feyenoord-supporters: "Ik maak me zorgen"

5 mei 2022, 12:47

Dirk Kuyt maakt zich zorgen over de halve finale van de Conference League tussen Olympique Marseille en Feyenoord. Daarbij heeft de clubicoon het niet over de wedstrijd, maar over de mogelijke confrontaties tussen beide supportersgroepen. Uit eigen ervaring weet de oud-voetballer namelijk dat de achterban van de Franse club geen vriendelijke reputatie heeft.

"Ik heb een paar keer in Marseille gespeeld, met Liverpool", begon Kuyt in gesprek met RTL. "Daar is het ook een heksenketel, maar op een andere manier dan we vorige week in Rotterdam hebben gezien. Vijandiger, vrees ik. Ik maak me daarom zorgen om de Feyenoord-supporters die daar al zijn en nog onderweg zijn. Ik hoop dat ze op een goede manier begeleid worden en dat ze op een veilige manier naar de wedstrijd en na afloop weer naar huis kunnen."

Kuyt vertelde over zijn eigen ervaringen als speler van Liverpool. "Er gebeuren dingen in Marseille die je liever niet ziet in het voetbal. Toen ik daar met Liverpool was, ging het er heftig aan toe. Ik speelde destijds elk jaar in Europa en op veel plaatsen was het een feest op straat. Tussen supporters onderling ging het eigenlijk altijd goed. Dat was daar niet zo. Niet dat er grote rellen waren, maar fans werden niet voor niets vooraf veelvuldig gewaarschuwd om goed op te passen. Omdat er een agressieve sfeer hing, al in de stad Marseille."

'Geweldige voetbalherinnering'

Desondanks hoopt Kuyt op een 'geweldige voetbalherinnering', zoals eerder in de uitwedstrijd tegen Slavia Praag. "Als ik de verhalen hoor van de fans die daar waren, prachtig! Zoiets vergeten ze nooit meer. Dat gun ik de supporters in Marseille ook. Ik hoop daarom dat ze oppassen en niet in de problemen komen. Doe voorzichtig, tel je zegeningen en probeer te genieten. Als er gevaar dreigt, neem dan een wijs besluit en meng je er niet in", adviseerde hij het Legioen. "Voetbal moet een feest zijn en blijven."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen