'Ajax meldt zich opnieuw in Brazilië voor opvolger Antony'

27 mei 2022, 21:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax heeft nog altijd belangstelling voor de Braziliaanse aanvaller Giovani. De 'nieuwe Antony', zoals de rechtsbuiten weleens wordt genoemd in eigen land sinds de belangstelling van de Amsterdammers, staat onder contract bij Palmeiras, met wie de landskampioen van Nederland eerder ook al onderhandelde. Volgens Globo Esporte wordt er binnenkort echter een nieuwe poging gewaagd.

Dat meldt het Braziliaanse medium vrijdag althans. De ochtendkrant schrijft dat Ajax eerder ook al concreet was voor de aanvaller, op wie destijds twaalf miljoen euro geboden werd. In de winterstop was dat echter niet toereikend genoeg om het nog tot 2026 lopende contract af te kopen.

De zaakwaarnemer en familie waren destijds wel al akkoord met een overgang naar Amsterdam, maar de Braziliaanse club liet geen spelers meer vertrekken. Daardoor moet Ajax vooral een deal zien te sluiten met de werkgever van Giovani, die ook bij andere clubs in het verleden werd genoemd. De nummer twee van Brazilië zou zo'n twintig miljoen euro verlangen voor het talent.

Lees ookAjax wil Brobbey: "We moeten kijken hoe dat te rijmen valt"

Of Ajax zo'n hoog bedrag op tafel wil leggen voor de achttienjarige voetballer is niet duidelijk, maar dat hij op het lijstje staat in de Johan Cruijff Arena lijkt een ding dat zeker is. Eerder kwamen er berichten naar buiten dat Ajax wel al zeventien miljoen euro zou hebben geboden: een vergelijkbaar bedrag werd betaald voor Antony, die bij Ajax uitgroeide tot een van de smaakmakers.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen