'Frenkie de Jong staat open voor transfer naar Manchester United'

10 juni 2022, 10:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Frenkie de Jong staat niet afwijzend tegenover een overstap naar Manchester United, zo beweert The Athletic op basis van bronnen. Het is geen geheim dat de nieuwe club van Erik ten Hag zich wil versterken met de 25-jarige middenvelder. FC Barcelona staat er wel voor open om De Jong te verkopen. Mits het juiste bedrag op tafel wordt gelegd, uiteraard.

Manchester United zou deze week het eerste bod op De Jong hebben uitgebracht. Het Engelse bod bedraagt zestig miljoen euro vast en twintig miljoen euro aan bonussen. Daarmee nadert United de vraagprijs van Barcelona. De Catalanen verlangen naar verluidt een transfersom van 80 à 85 miljoen euro. Dat is net iets minder dan het totaalbedrag waarvoor De Jong in 2019 overkwam van Ajax: 86 miljoen euro.

De Jong gaf onlangs in gesprek met het Algemeen Dagblad aan het liefst bij Barcelona te blijven. "Dat is altijd mijn droomclub geweest en dat is het nog steeds. Zolang ik niets van de clubleiding hoor, neem ik aan dat er niets speelt", gaf de middenvelder aan. Dat hij in verband wordt gebracht met United, begrijpt hij wel. "Ik snap wel dat die link gelegd wordt. Die optelsom is niet zo moeilijk, logisch ook wel. Ik heb prettig met Ten Hag samengewerkt bij Ajax - en ik kan ook niet in de toekomst kijken natuurlijk."

Darwin

Naast De Jong wordt ook Darwin Nuñez veelvuldig in verband gebracht met een overgang naar Old Trafford. Het lijkt er op dit moment echter op dat Manchester United de strijd om de handtekening van de spits van Benfica gaat verliezen. Diverse media melden dat Liverpool de beste papieren heeft om Darwin in te lijven. De gewilde aanvaller moet zo'n honderd miljoen euro (inclusief bonussen) kosten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen