Liverpool pakt door en heeft Ajax-beul Núñez nagenoeg binnen

11 juni 2022, 16:27

Liverpool heeft de megatransfer van Darwin Núñez zo goed als helemaal afgerond. Nadat eerder deze week een akkoord met de speler zelf werd bereikt, pakte de club door. Inmiddels zijn ook de club het eens over een deal die de nieuw club van Roger Schmidt een behoorlijke transfersom oplevert.

Transferspecialist Fabrizio Romano maakte met zijn bekende slogan 'here we go' duidelijk dat de onderhandelingen over Núñez tot een doorbraak hebben geleid. Zaterdagochtend kwamen de beide clubs bijeen, waarbij de voorwaarden voor een transfer van de 22-jarige spits werden afgestemd. Liverpool betaalt een bedrag van tachtig miljoen euro aan Benfica, plus nog eens twintig miljoen aan bonussen. 

Eerder deze week werd door The Athletic al een akkoord gemeld tussen Liverpool en Núñez zelf. Daardoor beschikt de verliezend Champions League-finalist - als de laatste handtekeningen gezet zijn - voor liefst vijf seizoenen over de spits die met zijn doelpunt een einde maakte aan de campagne van Ajax in hetzelfde toernooi. In de Portugese competitie was de Uruguayaan goed voor 26 goals en vier assists in 28 wedstrijden.

Núñez is de tweede zomerversterking van Liverpool. Eerder nam het de negentienjarige Portugese middenvelder Fábio Carvalho al voor een kleine zes miljoen euro over van Fulham. Het transfervrije vertrek van Divock Origi staat daar tegenover. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen