'Xavi Simons heeft speciale PSG-clausule in contract bij PSV'

29 juni 2022, 07:38   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV zorgde dinsdagnacht voor een stunt op de transfermarkt door Xavi Simons tot de zomer van 2027 vast te leggen. Daarmee lijkt het hoofdstuk Paris Saint-Germain gesloten voor de negentienjarige Nederlandse middenvelder, maar in Frankrijk beweert men dat de vork anders in de steel zit.

De verwachting was dat Simons zijn contract bij Paris Saint-Germain zou verlengen en vervolgens zou worden verhuurd aan PSV. Dat de Eindhovenaren dinsdag aan het einde van de dag bekendmaakten dat de jeugdinternational definitief is vastgelegd, zorgde dan ook voor gefronste wenkbrauwen met in name Parijs.

Le Figaro, een bekende Franse krant, claimt dat er een 'PSG-clausule' in het contract van Simons bij PSV. Een zogenoemde terugkoopoptie, waardoor Paris Saint-Germain hem zou kunnen terughalen. Welke transfersom de Franse grootmacht dan op tafel moet leggen en tot wanneer PSG de tijd heeft om de clausule te activeren, is niet bekend.

De Franse berichtgeving over de clausule in het contract van Simons is ook bekend bij Rik Elfrink, PSV-watcher van het Eindhovens Dagblad. Hij kon in de nacht van dinsdag op woensdag (nog) niet bevestigen dat de geruchten kloppen. 'Vanuit de Fransen is gemeld dat er een optie tot terugkoop voor PSG is en dat daarom geen huur is overeengekomen. Onmogelijk om dat nu te checken en wat dit waard is', schrijft hij op Twitter.

Bij PSV is men hoe dan ook dolblij met de komst van Simons. "We hebben dit seizoen bijna alle wedstrijden waarbij hij aan de aftrap verscheen gezien. Buiten alle interlands die hij voor Oranje onder 19 speelde, zagen we hem in de Youth League live in Leipzig, Parijs, Brugge, Manchester en tegen Sevilla. Daarin overtuigde hij ons. Xavi heeft alles in zich om door te groeien tot een belangrijke speler voor PSV. Het pad daar naartoe wil hij graag met ons bewandelen", geeft directeur voetbalzaken John de Jong aan op de clubsite.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen