Ronaldo aast op transfer: wat zijn de opties voor de Portugees?

3 juli 2022 – Met zijn terugkeer naar Manchester United was Cristiano Ronaldo vorig jaar verantwoordelijk voor één van de meest spraakmakende transfers. Hoewel de Portugees 18 keer trefzeker was in 30 competitiewedstrijden, kon hij niet voorkomen dat zijn ploeg naast een Champions League-ticket greep. Hij zou daarom willen vertrekken uit Manchester. Maar welke club zit momenteel op hem te wachten?

Ronaldo aast op transfer: wat zijn de opties voor de Portugees?

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Ronaldo blies begin dit kalenderjaar 36 kaarsjes uit. Hoewel hij niet mag klagen over zijn fysieke gesteldheid, beginnen ook zijn jaren te tellen. Zo ambitieus als hij is, wil hij nog minstens één keer de Champions League winnen. Die ambitie lijkt ook de belangrijkste reden waarom hij Manchester United een jaar na zijn rentree op Old Trafford alweer zou willen verlaten. Maar daardoor vallen tegelijkertijd heel wat clubs af. Het steenrijke Newcastle United, bijvoorbeeld. De ambities zijn er, maar de weg naar de Champions League is nog lang.

Pikante stap naar Londen
Hoewel Manchester United ongetwijfeld geen voorstander zal zijn van een binnenlandse transfer, valt een vertrek van Ronaldo naar een andere Premier League-club niet uit te sluiten. Manchester City wordt 'm echter niet en ook Liverpool heeft al een nieuwe topschutter aangetrokken. Blijven over: Chelsea en Tottenham Hotspur. Chelsea is één van de clubs die de komst van de Portugees naar verluidt wel zien zitten. Gek is dat niet. In de ploeg van Thomas Tüchel ontbreekt het aan een échte doelpuntenmaker. Timo Werner mist te veel kansen en de hereniging met Romelu Lukaku mondde uit in een grote teleurstelling.

Waar een transfer naar Chelsea dus zeker een optie is, geldt dat voor Tottenham Hotspur eigenlijk niet. De Noord-Londenaren plaatsten zich weliswaar voor de groepsfase van de Champions League, maar hebben momenteel geen plek voor de Portugees. Harry Kane is nog altijd Tottenham-speler, evenals Heung-min Son. Daarnaast trok Tottenham afgelopen week nog Richarlison aan. Antonio Conte heeft dus genoeg doelpuntenmakers in zijn selectie.

Lees ook: Oud-voetballer heeft opvallende verklaring voor vertrekwens Ronaldo

Vervanger van Lewandowski
Dat geldt momenteel ook nog voor Bayern München, ware het niet dat het nog altijd onduidelijk is waar de toekomst van Robert Lewandowksi ligt. De Pool heeft een duidelijke vertrekwens en hoopt deze zomer de overstap naar FC Barcelona te maken. Bayern München laat de spits vooralsnog niet gaan, maar de verwachting is dat het uiteindelijk wel rond gaat komen. En dan zal Der Rekordmeister op zoek moeten naar doelpunten. Lewandowksi maakte er vorig seizoen nog 35 in de Bundesliga. Christian Falk van het Duitse BILD ontkent dat er momenteel Beierse interesse is, maar daar kan een vertrek van Lewandowski dus verandering in brengen.

Terugkeer naar Italië
Ook Napoli wordt genoemd als eventuele nieuwe bestemming van Ronaldo. De Napolitanen plaatsten zich voor de groepsfase van de Champions League en zouden de Portugees dus kunnen verleiden tot een terugkeer naar Italië. Maar zit Ronaldo daar zelf op te wachten? Hij verruilde Juventus vorig jaar nog voor Manchester United. Het respect van de Juve-aanhang richting Ronaldo is groot, maar daarvan zal weinig overblijven zodra de aanvaller het shirt van de rivaal aantrekt.

Lees ook: 'Drie CL-clubs houden situatie Ronaldo nauwlettend in de gaten'

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd