Ajax bevestigt verkoop Martínez: transfersom alsnog hoger

17 juli 2022, 16:13   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax en Manchester United hebben de transfer van Lisandro Martíne bevestigd. De Argentijnse linkspoot maakt per direct de overstap naar de Engelse topclub, waar hij een contract voor vijf seizoenen heeft getekend. In zijn verbintenis is bovendien een optie voor een extra seizoen opgenomen. Met de verkoop van de verdediger gaat een megabedrag gemoeid.

Ajax meldt op de clubwebsite dat de Amsterdammers een bedrag van 57,37 miljoen euro ontvangen voor de verdediger. Dat bedrag van via eventuele bonussen zelfs nog oplopen tot 67,37 miljoen. Daarmee komt de deal uiteindelijk nog hoger uit dan verwacht. Zaterdag meldden diverse media nog dat Ajax een gegarandeerde transfersom van 54 miljoen zouden ontvangen.

Martínez dringt daarmee in één klap de top drie van duurste spelers ooit uit de Eredivisie binnen. Alleen voor Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong (beiden 85 miljoen euro) werd in het verleden meer betaald dan voor Martínez, die de derde plek in het klassement overneemt van voormalig PSV-aanvaller Hirving Lozano (42 miljoen euro).

De linkspoot, die 120 wedstrijden speelde voor Ajax en twee landstitels veroverde, speelde sinds 2019 voor Ajax. De Amsterdammers betaalden drie jaar geleden zeven miljoen euro aan Defensa y Justicia voor de verdediger, die afgelopen seizoen onomstreden was. Bij United gaat de verdediger opnieuw samenwerken met Erik ten Hag, die deze zomer naar de Premier League vertrok.

Ajax hoopt overigens spoedig een vervanger te strikken. De Amsterdamse topclub hoopt Calvin Bassey snel te presenteren. Hij wordt overgenomen van Rangers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

F1JPSPecial
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nou de vervangers van Mark Netto weten in ieder geval het onderste uit de kan te halen. Mede door de rol van vd Sar mag ook wel eens worden gezegd. Hopelijk blijkt ook dat hun inkopen van gelijke kwaliteit is.

ikkejaja
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Top voor Ajax .. maar wat een waanzin dit bedrag !! Wanneer houd deze gekte eens op vraag ik me af 🤔

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wanneer televisiegelden en prijzenpotten lager worden.. maar in Engeland is beide absurd hoog dus kan je ook voor spelers gaan betalen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen