'Pech voor Feyenoord? Bundesliga-club zet zinnen op Boëtius'

24 juli 2022, 23:26   Bijgewerkt: 25 juli 2022, 09:31

Feyenoord haalde deze zomer Javairô Dilrosun van Hertha BSC. Mogelijk heeft de club zichzelf daarmee in de vingers gesneden. De Rotterdammers hopen de transfervrije Jean-Paul Boëtius vast te leggen, maar die staat inmiddels ook op de radar bij de Bundesliga-club uit de Duitse hoofdstad.

De aanvallende middenvelder annex buitenspeler koos ervoor om zijn aflopende contract bij FSV Mainz 05 niet te verlengen en sindsdien wacht hij op een nieuwe werkgever. De voetballer traint inmiddels een dikke week mee in Rotterdam, waar hij eerder al tweemaal onder contract stond. Feyenoord zou hem opnieuw willen vastleggen, maar mogelijk gaat Hertha daar een stokje voor steken. De 28-jarige speler staat er namelijk goed op in Berlijn, weet Kicker.

Arne Slot leek wel gecharmeerd te zijn van Boëtius. Niet voor niets gaf de oefenmeester hem in meerdere oefenwedstrijden minuten. In het met 2-0 verloren duel met Olympique Lyon kreeg hij nog speeltijd. Mogelijk was dat zijn laatste duel in het Feyenoord-shirt. De speler liet zich eerder al uit over een mogelijke nieuwe periode in de Kuip: "Ik sta momenteel voor alles open", liet hij een paar dagen terug weten aan ESPN.

Boëtius brak in 2012 door in De Kuip nadat hij de jeugdopleiding had doorlopen. Drie jaar later verkaste hij naar FC Basel, om uiteindelijk weer terug te keren in de havenstad. Zijn tweede periode werd minder succesvol, maar toch durfde Mainz het aan om hem te halen voor bijna vier miljoen euro. Na vier seizoenen is hij nu gratis op te pikken voor geïnteresseerde clubs.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen