'Memphis probeert contract bij Barcelona te laten ontbinden'

2 augustus 2022, 20:04   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Memphis Depay en zijn advocaten zijn met FC Barcelona in gesprek over een ontbinding van zijn contract, zo onthult transferspecialist Fabrizio Romano. De Nederlandse aanvaller heeft zich neergelegd bij zijn lot, maar vertrekt alleen als de juiste club zich aandient.

Het is geen geheim dat Barcelona deze zomer afscheid hoopt te nemen van Memphis. Er is geen plek meer voor de Nederlandse aanvaller in de selectie van Xavi. De concurrentie in de voorhoede nam deze zomer fors toe. Robert Lewandowski (45 miljoen euro) en Raphinha (58 miljoen euro) werden aangetrokken, terwijl Ousmane Dembélé bijtekende en Ansu Fati weer fit raakte. Bovendien lopen Ferran Torres en Pierre-Emerick Aubameyang nog rond in Camp Nou.

Barcelona heeft Memphis in de etalage gezet en een prijskaartje van twintig miljoen euro om zijn nek gehangen, tot groot ongenoegen van de aanvaller zelf. Hij vreest dat die vraagprijs geïnteresseerde clubs afschrikt. Memphis wil wel meewerken aan een vertrek, maar alleen als hij de overstap kan maken naar een club die hem bevalt. De voormalig aanvaller van PSV, Manchester United en Olympique Lyon wil ook volgend seizoen actief zijn in de top van Europa.

Eerder op de dag maakte Mundo Deportivo bekend dat Memphis en Barcelona hopen binnen afzienbare tijd de samenwerking te beëindigen. Het liefst binnen twee weken, voor de start van de Spaanse competitie. Juventus is een van de clubs die wel oren heeft naar een samenwerking met Memphis, maar de Nederlandse aanvaller zou ook andere aanbidders hebben. De afgelopen weken is Memphis onder meer gelinkt aan Tottenham Hotspur en Newcastle United.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen