Van Nistelrooy en Veerman krijgen compliment: "Daar hou ik van"

31 augustus 2022, 13:23   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Wim Jonk is lovend over Ruud van Nistelrooy. De trainer van FC Volendam zat samen met de oefenmeester van PSV op de trainerscursus en leerde hem daar dus goed kennen. De oud-voetballer van Ajax, Internazionale en de Eindhovenaren is ook positief over zijn voormalig pupil Joey Veerman.

"Ik vind het prachtig dat Ruud de kans krijgt bij PSV met een goed team om zich heen met ook Fred Rutten. We hebben samen op de trainerscursus gezeten en vorig seizoen kwam ik hem al tegen in de eerste divisie. Ik vind Ruud ook een prachtig mens. Rond die wedstrijden tegen Monaco en Rangers zag je ook dat hij geen man is van een poppenkast. Hij is wie hij is en daar hou ik van", aldus de trainer van het andere Oranje in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Bij PSV komt hij ook Joey Veerman tegen. De middenvelder was de afgelopen dagen een veelbesproken gespreksonderwerp door een interview dat hij gaf na het duel met Rangers FC. Daarin zou de Volendammer dat hij het liefst niet als tien, maar als nummer acht wilde spelen. "Hij heeft het hart op de tong en op dat niveau wordt nu eenmaal alles uitvergroot. Dat is dan even niet slim. Maar Ruud reageerde er goed op en Joey revancheerde zich afgelopen weekend bijvoorbeeld alweer tegen Excelsior. Hij is een voetballer die het verschil kan maken."

"Ik vind het mooi om te zien dat een jongen van hier het verschil kan maken op zo'n niveau", vervolgt Jonk, die het mooi vindt dat zoveel jongens met een verleden in het vissersdorp het goed doen. "Afgelopen weekend nog Gijs Smal bij FC Twente. Maar ik volg ook de ontwikkeling van Jari Vlak bij Emmen. Bij Wolfsburg staat Mickey van der Ven in de basis en bij Bologna Denso Kasius afgelopen weekend.''

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen