PSV raakt Vinicius in slotminuten kwijt aan Premier League-club

1 september 2022, 23:59   Bijgewerkt: 2 september 2022, 00:03

PSV en Carlos Vinícius zijn uit elkaar. De Braziliaanse spits vervolgt zijn loopbaan bij Fulham, dat hem koopt van Benfica. De aanvaller werd afgelopen zomer voor twee seizoenen gehuurd door de Eindhovenaren, maar daar wist hij geen potten te breken.

Vinícius kwam met behoorlijke verwachtingen naar Eindhoven, aangezien hij een behoorlijk cv had met Benfica en Tottenham Hotspur achter zijn naam. De 27-jarige aanvaller kwam bij PSV tot 38 wedstrijden, waarin hij goed was voor zeven doelpunten en evenveel assists. Geen onaardige cijfers, maar toch was hij nooit onomstreden. Roger Schmidt probeerde meerdere keren om Cody Gakpo om te turnen tot spits, wat uiteraard ook te maken had met de Braziliaan.

Vinícius kiest nu, ondanks een doorlopend huurcontract, alsnog voor een vertrek uit het Philips Stadion. De aanvaller is voor iets minder dan vijf miljoen euro de nieuwe aanvaller van de Londenaren. Zelf is hij blij met de overstap, zo laat hij weten op de website van zijn nieuwe werkgever. "Ik denk dat het een grote club is met goede mensen, dus ik ben happy. Het is mooi om terug te zijn in de Premier League. Ik heb nu meer ervaring dan in mijn periode bij Tottenham en denk echt dat ik de club kan helpen."

Cody Gakpo en Ibrahim Sangaré

Het is voor PSV goed nieuws dat Vinicius de enige speler is die op de laatste dag van de transfermarkt naar Engeland vertrekt. Er werd nog getrokken aan Cody Gakpo en Ibrahim Sangaré, maar de twee sterkhouders besloten beide om minstens tot de winterstop in het Philips Stadion te blijven.

Reacties

Giegelmeisjes02
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

wat hebben die psv/ers weer geluk

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen