Miedema en Van de Donk opgelucht na zege: "Dat is toch wel bizar"

7 september 2022, 10:13   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Makkelijk ging het dinsdagavond niet, maar de Oranje Leeuwinnen plaatsen zich rechtstreeks voor het wereldkampioenschap. De ploeg van Andries Jonker creëerde kans na kans, maar wist pas in de absolute slotfase de score te openen. Het zorgde voor opluchting bij de ervaren Vivianne Miedema en Daniëlle van de Donk.

"We waren veruit de beste ploeg. Normaal win je zo'n wedstrijd met 6-0 als je zulke kansen krijgt. We hebben vier of vijf keer de lat of paal geraakt, dat is toch wel bizar", vertelt de spits, die zelf niet op het scorebord kwam. Esmee Brugts werd de gevierde vrouw met de winnende treffer. Miedema was vooral blij met de teamprestatie. "Volgens mij heb ik ook niet zoveel kansen gehad. We wisten dat het heel druk zou worden in de zestien. Als de bal er dan nog zo invliegt, is dat echt mooi."

Van de Donk raakte in de eerste helft al twee keer het aluminium. Toen de winnende treffer werd gemaakt, was zij al gewisseld. "Het laatste halfuur toekijken was echt verschrikkelijk, dat wil je niet. Het duurde heel lang en af en toe was er een slechte bal, maar ik had er wel vertrouwen dat het nog zou lukken. We gingen met een andere tactiek spelen, dus ik had vertrouwen dat die bal nog ingekopt ging worden", vertelt de middenveldster voor de camera van de NOS.

"Ik baalde enorm van de kansen die ik niet gescoord heb. Waarom ze er niet ingaan? Geen idee. Ik ging nu echt de wedstrijd in met het idee van: elke bal die ik krijg, peer ik erin. Ik wilde gewoon iets rechtzetten, maar de keeper houdt veel eruit. Dan zijn er nog wat ballen op de paal en de lat… Het zat gewoon niet mee", vervolgt de voetbalster, die door de overwinning geen play-offs hoeft te spelen om het WK te halen. Dat scenario leefde bij haar sowieso niet, erkent ze.

"We wisten dat we konden winnen, dus ik heb er eigenlijk niet aan gedacht." Miedema had woorden van gelijke strekking: "We zijn helemaal niet bezig geweest met die play-offs. We wisten dat we genoeg kwaliteit hadden. Het is aan de andere kant van de wereld in twee mooie landen, dus ik denk dat het een mooi toernooi gaat worden."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen