Ronaldo en Van de Beek hopen op verlossende woorden van Ten Hag

8 september 2022, 11:54   Bijgewerkt: 8 september 2022, 16:07

Het Manchester United van Erik ten Hag neemt het donderdagavond in eigen stadion op tegen Real Sociedad. Het wordt de eerste wedstrijd in de groepsfase van de Europa League, waarin United behalve de Spanjaarden ook FC Sherrif uit Moldavië en het Cypriotische Omonia Nicosia treft. Donny van de Beek geeft aan uit te kijken naar de clash met de nummer negen van Spanje.

"Het is een sterke tegenstander, en we zullen goed moeten zijn om een resultaat te behalen", zegt Van de Beek op de website van zijn club. "Ik heb ze laatst tegen Barcelona zien spelen, waarin ze op het laatst nog een aantal goals tegenkregen maar daarvoor goed voetbal op de mat legden." De middenvelder zag een belangrijke speler vertrekken bij de opponent. "Ze zijn Alexander Isak kwijtgeraakt, dat was een fantastische spits waar ik in Nederland nog tegen heb gespeeld", doelt hij op de Zweed die naar Newcastle United vertrok en in het verleden indruk maakte als huurling bij Willem II.

Na vier gewonnen competitiewedstrijden op rij, waarin het elftal nauwelijks gewijzigd werd, wordt verwacht dat Ten Hag in Europa een aantal wisselingen zal gaan aanbrengen in zijn basiself. Van de Beek moest het tot nu toe doen met invalbeurten, in drie wedstrijden kwam hij tot slechts negentien minuten in de Premier League. De afgelopen drie wedstrijden kwam hij zelfs helemaal niet in actie, maar daar zou dus vanavond verandering in kunnen komen. "Ik ben dol op het drukke schema met om de paar dagen een wedstrijd", zegt Van de Beek. "Ik heb sowieso liever meer wedstrijden dan trainingen", vervolgt hij.

Ronaldo

Waar Van de Beek dus hoopt op speelminuten, zijn de ogen zoals altijd ook weer flink gericht op Cristiano Ronaldo. De superster leek er deze zomer alles aan te doen om Manchester achter zich te laten, maar vond geen nieuwe club en maakt dus nog altijd deel uit van de selectie van Ten Hag. Sinds de tweede speelronde, toen United een beschamende 4-0 nederlaag leed op bezoek bij Brentford, heeft Ronaldo geen basisplaats meer gehad. Hij kwam tijdens alle vier de gewonnen wedstrijden daarna overigens wel als invaller binnen de lijnen, en zal hopen dat hij tegen Real Sociedad weer eens vanaf het begin mag spelen. Casemiro, de andere grote aanwinst, zou zijn basisdebuut kunnen maken, nadat hij drie keer als invaller binnen de lijnen kwam.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen