Ajax-trainer Schreuder in fraai rijtje na bijna perfecte avond

10 september 2022, 20:39   Bijgewerkt: 10 september 2022, 20:47

Ajax heeft zaterdagavond ook de zesde wedstrijd in de Eredivisie winnend afgesloten. In eigen huis had de ploeg van Alfred Schreuder geen kind aan sc Heerenveen (5-0), mede door twee goals van Mohammed Kudus. Daarmee komt de oefenmeester in een bijzonder fraai rijtje.

Het is namelijk pas de eerste keer deze eeuw dat Ajax de eerste zes wedstrijden van het seizoen wint en de laatste trainer die dat lukte, was Morten Olsen in het seizoen 1997/98. Schreuder wist na een kwartier eigenlijk al dat het hem met Ajax wel zou lukken, want Davy Klaassen kopte na enkele minuten uit een fraaie assist van Dusan Tadic van dichtbij binnen en niet veel later schoot Kenneth Taylor een ingestuurde vrije trap van buiten de zestien fraai binnen (2-0).

Ook bij die pass was Tadic eveneens aangever en hij kwam bij de vijfde treffer van Ajax uiteindelijk met een hattrick succesvolle eindpasses op papier tegen sc Heerenveen, dat door de klachten bij Armin Sarr en Mats Köhlert niet helemaal op oorlogssterkte was in de Johan Cruijff Arena. Voor de Serviër betekende zijn drie assists ook een fraaie statistiek: hij is de derde speler na Luis Suárez en Mika Nurmela met drie assists in drie verschillende wedstrijden.

Lees ook: 'Ajax-aanvoerder Tadic bewijst wederom zijn waarde

Blessure Bassey

Een niet compleet Heerenveen kreeg geen voet aan de grond, al had het eenmaal moeten scoren in de eerste helft toen Alex Timossi na een fout van Kudus één-op-één met Remko Pasveer kon komen. Maar de routinier pareerde de stift en hield zo zijn doel schoon. Dat lukte Noppert voor de tweede keer dit seizoen niet, al had de goalie nog wel een aantal fraaie reddingen in huis, waardoor de score niet verder opliep. Al was het wel de negende thuiswedstrijd oprij voor Ajax tegen sc Heerenveen waarin het minimaal vier keer scoorde. Toch eindigde de avond in mineur, want verdediger Bassey kon na een tackle niet verder met enkelklachten. Hopelijk levert Ajax dat richting Liverool geen schade op. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

1pietgerrist
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ingestuurde Moet natuurlijk ingestudeerde zijn. Redactioneel foutje.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen