Haaland-mania: vergelijking met Cruijff en volop complimenten

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

15 september 2022 – Het waanzinnige doelpunt dat Erling Haaland woensdagavond maakte tegen Borussia Dortmund doet Josep Guardiola denken aan een goal van bijna vijftig jaar geleden. Johan Cruijff was in 1973 op soortgelijke wijze trefzeker voor FC Barcelona tegen Atlético Madrid.

Haaland-mania: vergelijking met Cruijff en volop complimenten

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"De mensen die mij kennen, kennen de invloed die Johan Cruijff in mijn leven als persoon, mentor en manager heeft gehad. Jaren geleden scoorde hij een ongelooflijk doelpunt tegen Atlético Madrid. Dat doelpunt lijkt behoorlijk veel op de goal die Haaland vandaag maakte. Op het moment dat hij scoorde, dacht ik meteen aan Johan Cruijff", aldus Guardiola na afloop van de 2-1 zege op Borussia Dortmund tegen Engelse media.

In Engeland komt men superlatieven tekort voor Haaland, die nu op 26 doelpunten in 21 Champions League-wedstrijden staat. Gemiddeld is hij iedere 61 minuten trefzeker in het belangrijkste Europese clubtoernooi. "Het is slechts weinigen gegeven om een winnende kleedkamer binnen te stappen en naadloos in de groep te passen. Dat moet met arrogantie en vertrouwen te maken hebben, hij levert zó veel", aldus Rio Ferdinand bij BT Sport.

De oud-verdediger stelt dat Guardiola Haaland niet met Cruijff probeert te vergelijken. "Maar het zijn spelers die voor speciale momenten zorgen. Alleen hij had dat doelpunt vanavond kunnen maken", stelt Ferdinand, die bijval krijgt van oud-aanvaller Dion Dublin. "Ieder andere speler zou voor een volley met zijn rechtervoet zijn gegaan, maar Haaland koos daar niet voor. Het is allemaal moeilijk te geloven."

Cijfers voor Man City
Haaland maakte tegen Borussia Dortmund alweer zijn dertiende doelpunt voor Manchester City. Daar had het Noorse fenomeen slechts negen wedstrijden voor nodig. Op dit moment is hij zowel topscorer van de Premier League als de Champions League. In het Europese toernooi moet hij de koppositie delen met Robert Lewandowski en Kylian Mbappé.

Speel je favoriete casino games op Jacks.nl. Meld je aan met een 100% welkomstbonus tot €100!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd