Beukema zoekt contact met Ajax-goalie: "Vragen mag altijd toch?"

16 september 2022, 09:00

Sam Beukema was donderdagavond de gevierde man bij AZ. De verdediger kopte tien minuten voor het einde de bevrijdende 2-1 tegen de touwen. AZ liep vervolgens nog uit naar een 4-1 overwinning en beleefde, wat de uitslag betreft, uiteindelijk toch nog een fijne generale voor de ontmoeting met Ajax van komende zondag. Beukema hoopt in de aanloop naar de kraker op tips van Jay Gorter.

De centrumverdediger van AZ en de derde doelman van Ajax kennen elkaar van hun gezamenlijke periode bij Go Ahead Eagles. Ze onderhouden nog altijd goed contact. Deze week misschien wat meer, omdat zondag het treffen tussen AZ en de landskampioen op het programma staat. Beukema zat dinsdagavond nog aandachtig voor de televisie om te kijken hoe Ajax het deed tegen Liverpool. "Ik heb ook nog zitten Facetimen met Gorter, dat is nog steeds mijn maatje", vertelde hij in gesprek met Voetbal International. "Misschien doen we dat vrijdag ook nog wel even. Kan hij me mooi vertellen wie er in de spits staat. Vragen kan altijd toch?"

Beukema stond de pers met een glimlach te woord. Met een rake kopbal had hij immers een belangrijk aandeel in de 4-1 overwinning, waarmee AZ in de Conference League op zes punten komt uit twee wedstrijden. Maar helemaal tevreden waren de Alkmaarders zeker niet na afloop. "Het was geflatteerd", was Beukema eerlijk over de uitslag. "4-1 ziet er natuurlijk goed uit, maar ik merk ook in het team dat er iets knaagt. Dat is ook die eagerness dat we het beter willen doen. Dat we ons afvragen hoe het kan dat het toch zo moeilijk ging."

FC Vaduz is de huidige nummer negen van het tweede Zwitserse niveau. Van onderschatting was volgens Beukema echter geen sprake. "We wisten echt wel dat we Vaduz niet konden onderschatten. Ze hebben eerder Rapid Wien en Konyaspor uitgeschakeld, dus het is een taai ploegje." AZ zal zondag tegen Ajax uit een ander vaatje moeten tappen om een goed resultaat neer te zetten. Beukema verwacht dat hij vandaag nog 'op het matje' wordt geroepen door de technische staf, omdat AZ tegen FC Vaduz te veel kansen had weggeven. Daarna is Ajax aan de beurt. "Echt een clash. Ik heb er heel veel zin in", besloot de verdediger.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen