Pasveer reageert op uitverkiezing voor Oranje: "Beetje verwacht"

16 september 2022, 14:02

Remko Pasveer is een van de opvallende namen in de selectie van het Nederlands elftal voor de Nations League-duels met Polen en België. De doelman maakt weliswaar een uitstekende indruk bij Ajax, maar er zijn niet veel spelers die op hun 38e voor het eerst geselecteerd worden voor de nationale ploeg. Pasveer hield er desondanks rekening mee dat hij een mail zou ontvangen.

Geen appje of een belletje, maar een mailtje. Pasveer haalde vrijdag na de training van Ajax zijn mobiele telefoon tevoorschijn en zag dat hij een van de 25 spelers is die zich na het weekend mogen melden bij het Nederlands elftal. De doelman keepte afgelopen dinsdag tegen Liverpool nog een puike partij. Zijn selectie in Oranje komt dan ook niet helemaal als een verrassing. "Ik had het gezien de prestaties van afgelopen week wel een beetje verwacht", vertelt de routinier voor de camera van ESPN.

Pasveer voorkwam op Anfield met meerdere goede reddingen dat Ajax naar een ruime nederlaag werd gespeeld. De 38-jarige sluitpost maakte vorig jaar de overstap van Vitesse naar Ajax. Hij moest in eerste instantie genoegen nemen met een rol achter Maarten Stekelenburg, maar door een blessure bij zijn concurrent verscheen Pasveer eerder dan verwacht onder de lat. Pasveer deed het uitstekend. Helaas voor hem raakte hij in februari geblesseerd aan een vinger, waardoor hij in het restant van het afgelopen seizoen niet meer in actie kwam.

Pasveer is het keepen echter niet verleerd. Dat bewees hij afgelopen dinsdag. Bovendien hield hij in de Eredivisie alweer vier keer zijn doel schoon. Nu wordt hij beloond met een oproep voor Oranje, al realiseert Pasveer zich als geen ander dat hij 'natuurlijk' niet de toekomst is. "Maar uiteraard ben ik er heel erg blij mee. Ik heb er hard voor gewerkt, dus in die zin kun je zeggen dat het uiteindelijk wel verdiend is." Waar Pasveer mogelijk zijn debuut gaat maken, ontbreekt Justin Bijlow. Of Pasveer dat verrassend vindt? "Ik ben alleen maar met mezelf bezig. Dat heb ik van begin af aan gedaan. Maar Bijlow is natuurlijk wel iemand die in de toekomst heel belangrijk kan zijn voor het Nederlands elftal."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen