Rooney wisselt aanvaller na vermeend gebruik n-woord

20 september 2022, 08:03   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De wedstrijd tussen DC United en Inter Miami is zondag overschaduwd door een (mogelijk) racistisch incident. Taxi Fountas zou tijdens een opstootje met Damion Lowe een 'onacceptabel' woord hebben gebruikt en werd kort daarna door Wayne Rooney gewisseld.

De ruzie tussen Fountas en Lowe vond halverwege de tweede helft plaats, vlak nadat de Griekse aanvaller namens DC United de 2-2 op het scorebord had gezet. Volgens Inter Miami-verdediger DeAndre Yedlin liep Lowe weg bij het opstootje nadat Fountas het n-woord had gebruikt. De bezoekers weigerden vervolgens door te spelen zolang Fountas op het veld stond.

Rooney, de trainer van DC United, besloot na overleg Fountas naar de kant te halen. "De scheidsrechter kwam naar mij en Phil (Neville, de trainer van Inter Miami, red.) toe en vertelde dat er een klacht was ingediend. Die zal zeker worden onderzocht. Verder is er niet veel meer wat ik erover kan zeggen", aldus de voormalig aanvaller.

Fountas zelf ontkent alle aantijgingen. 'Ik heb het woord waarvan ik word beschuldigd niet gebruikt. We hadden een verhitte discussie op het veld, maar ik heb niemand racistisch bejegend. Ik verwerp racisme in welke vorm dan ook, het is verachtelijk', schrijft de aanvaller op Instagram.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen