Chelsea-legende Mikel (35) hangt voetbalschoenen aan de wilgen

27 september 2022, 20:07

John Obi Mikel heeft zijn loopbaan beëindigd. Dat maakt de Nigeriaanse middenvelder via Instagram bekend. Mikel zat al sinds november vorig jaar zonder club, nadat zijn contract bij Kuwait SC afliep. Hij zal vooral worden herinnerd als speler van Chelsea, waar hij maar liefst elf seizoenen speelde.

Mikel werd in 2006 door de Londense club opgepikt uit Noorwegen, waar hij voor Lyn FK speelde. Bij The Blues groeide hij uit tot een middenvelder van internationale faam. Zo was hij basisspeler in de Champions League-finale van 2012. Chelsea won die wedstrijd -in München- na strafschoppen van Bayern München. Arjen Robben, die zijn club een jaar later alsnog naar de belangrijkste prijs op clubniveau zou schieten tegen Borussia Dortmund, miste in die finale een penalty. Met Chelsea werd Mikel bovendien twee keer kampioen van Engeland, en wist hij maar liefst vier keer beslag te leggen op de FA Cup. 

Na zijn succesvolle periode in Londen begon Mikel aan een zwerftocht die hem onder meer langs TJ Teda (China), Trabzonspor (Turkije) en Kuwait SC (Koeweit) leidde. Tussentijds keerde hij nog wel twee keer terug in Engeland, waar hij korte tijd bij Middlesbrough en Stoke City onder contract stond.

Super Eagles

Mikel speelde daarnaast 89 interlands voor Nigeria. Voor de Super Eagles debuteerde hij in 2006 direct met een doelpunt en een assist tegen Zimbabwe. Opmerkelijk, want scorend vermogen was nou niet de belangrijkste kwaliteit van Mikel. Op het Wereldkampioenschap van 2014 in Brazilië miste Mikel geen minuut bij Nigeria, dat in de achtste finale werd uitgeschakeld door Frankrijk. Ook vier jaar later in Rusland stond hij alle wedstrijden op het veld. Nigeria kwam dat jaar niet door de groepsfase, waarin het Kroatië, IJsland en Argentinië trof.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen