'Chelsea heeft Bundesliga-ster al medisch gekeurd voor volgend seizoen'

30 september 2022, 09:54   Bijgewerkt: 30 september 2022, 09:59

Christopher Nkunku gaat RB Leipzig na dit seizoen verlaten, en zijn loopbaan voortzetten in Engeland. Dat verwacht de Duitse krant Bild. Nkunku maakte afgelopen seizoen grote indruk en werd in Duitsland tot Speler van het Jaar gekozen. Chelsea zou na het huidige seizoen gebruik willen maken van een clausule in het contract van de Fransman.

Christian Falk van Bild weet te melden dat Nkunku 'in september' een medische keuring heeft ondergaan. Die zou hebben plaatsgevonden in Frankfurt. Na het succesvol doorlopen van de keuring zou niets een overgang meer in de weg kunnen staan. Door een clausule in zijn contract is Nkunku na het huidige seizoen voor zestig miljoen euro op te pikken in Leipzig.

Nkunku was afgelopen seizoen goud waard voor RB Leipzig. In 34 wedstrijden kwam de inmiddels 24-jarige aanvaller tot maar liefst twintig doelpunten én vijftien assists voor de vice-kampioen. Ook in de Champions League behoorde hij tot de uitblinkers, door in zes duels zeven keer het net te vinden en bovendien twee assists te verzorgen. Het leidde tot een uitverkiezing tot Voetballer van het Jaar in Duitsland. Nkunku kreeg in de verkiezing, op basis van stemmen van fans, clubs en een aantal experts, verrassend de voorkeur boven grote namen als Erling Haaland (Borussia Dortmund) en Robert Lewandowski (Bayern München).

In het huidige seizoen is Nkunku met vier treffers uit zijn eerste zeven duels redelijk begonnen, al zal hij er zelf meer van gehoopt hebben. Door nederlagen tegen Union Berlin, Eintracht Frankfurt en Borussia Mönchengladbach vindt zijn club zich teleurstellend terug op de twaalfde positie in de Bundesliga. Morgen hervat de club de competitie met een thuiswedstrijd tegen hekkensluiter VfL Bochum, waar voormalig Vitesse-trainer Thomas Letsch debuteert.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen