Na PSV en Ajax lijdt ook Feyenoord kostbaar puntverlies

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

2 oktober 2022 – In navolging van Ajax en PSV heeft ook Feyenoord kostbaar puntverlies geleden in de Eredivisie. De ploeg van trainer Arne Slot kwam in Nijmegen niet verder dan een teleurstellend gelijkspel tegen NEC (1-1). Daardoor laten de Rotterdammers een enorme kans om verder aan te haken bij de concurrentie liggen

Na PSV en Ajax lijdt ook Feyenoord kostbaar puntverlies

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Feyenoord begon nog zo energiek aan het duel in De Goffert, al wist de ploeg van Arne Slot het veldoverwicht niet om te zetten in kansen. Spits Danilo, die tegen NEC opnieuw de voorkeur kreeg boven de Mexicaan Santiago Gimenez, kreeg een enorme kans maar stuitte op doelman Jasper Cillessen.

Na ruim twintig minuten spelen was het wel raak voor de bezoekers uit Rotterdam. Quinten Timber kreeg ruimte om eens van afstand uit te halen en bedacht zich geen moment. De middenvelder schoot de bal uitstekend in de onderhoek, waar Cillessen geen antwoord op had: 0-1. Feyenoord had de gewenste voorsprong te pakken en dat was dik verdiend.

De formatie van Arne Slot maakte in de eerste 45 minuten namelijk een frisse indruk in Nijmegen. De thuisploeg bij vlagen grote moeite om onder de druk van de Rotterdammers uit te spelen, waardoor de ploeg van Rogier Meijer ook nauwelijks tot kansen kwam.

Ondanks dat Feyenoord domineerde in De Goffert ging de Stadionclub wel met een teleurstelling naar de kleedkamer. Tien minuten voor rust maakte Iván Marquez namelijk gelijk na goed voorwerk van Oussama Tannane (1-1). In de tweede helft moest Feyenoord het klusje gaan klaren in De Goffert, maar makkelijk ging dat niet. NEC kwam namelijk beter uit de kleedkamer, terwijl Feyenoord verder inzakte.

De Rotterdammers begonnen nog prima aan het duel, maar dat werd met het moment minder in Nijmegen. Grote kansen werden er helemaal niet meer gecreëerd, terwijl NEC wél gevaarlijk werd via spits Landry Dimata. Na zestig minuten spelen besloot Arne Slot dan ook in te grijpen en haalde hij de tegenvallende Danilo en Oussama Idrissi naar de kant.

Dat de oefenmeester van de Rotterdammers pas op dat moment ingreep, kwam hem op de nodig kritiek op social media te staan. De voorhoede van Feyenoord leek de gehele wedstrijd al niet in vorm te zijn, waardoor supporters graag hadden gezien dat er eerder ingegrepen werd.

De wissels leverden in ieder geval niet direct wat op, want de Rotterdamse club kwam maar moeizaam tot kansen. Als er dan wel kansen ontstonden, waren het schoten waar Oranje-international Cillessen niet al te zenuwachtig van hoefde te raken. In tegenstelling tot het eerste bedrijf was het krachtsverschil niet meer zo groot en kon NEC vrij eenvoudig stand houden.

Het lukte Feyenoord in de slotfase niet meer om iets te forceren, waardoor de Rotterdamse club voor de derde keer dit seizoen puntverlies heeft geleden. Dat Ajax en PSV dat zaterdagavond ook al deden, maakt het nog pijnlijker voor de Stadionclub. NEC speelt door de remise voor de zesde keer op rij gelijk.

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd