Is Feyenoord bestolen in Nijmegen? "Hij beweegt helemaal niet"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

2 oktober 2022 – Na de nederlaag van PSV in Leeuwarden en het gelijkspel van Ajax tegen Go Ahead Eagles wist Feyenoord dat het op bezoek bij NEC uitstekende zaken had kunnen doen in de strijd om de bovenste plekken. De Rotterdammers moesten in Nijmegen echter genoegen nemen met een gelijkspel. Maar hadden zij niet gewoon recht op de overwinning? Een actie van Santiago Giménez in de slotfase is in ieder geval voer voor discussie.

Is Feyenoord bestolen in Nijmegen? "Hij beweegt helemaal niet"

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Giménez is één van de spelers die door Arne Slot werden ingebracht om Feyenoord alsnog aan de drie punten te helpen. Maar ook de Mexicaan slaagde er niet in duur puntenverlies te voorkomen. Giménez kwam eigenlijk geen moment in de buurt van de treffer. In de slotfase vond er echter een opmerkelijk moment plaats. Jasper Cillessen wilde de bal uittrappen, maar de NEC-doelman schoot het leer tegen Giménez aan. De centrumspits kon de bal vervolgens in het lege doel tikken, ware het niet dat de scheidsrechter al had gefloten.

Maar beging Giménez wel een overtreding? "Volgens mij mag je geen beweging maken richting de bal", reageerde Slot na afloop voor de camera van ESPN op de vraag of hij weet wat de regels zijn in zulke situaties. "Dat deed Giménez niet, nee. Maar ik denk dat ik mij vooral moet focussen op de dingen waar wij invloed op hebben en dat ik zo min mogelijk hier iets van moet vinden." Maar bij het zien van de beelden en omdat de journalist bleef doorvragen, liet Slot zich er toch nog even over uit. "Hij beweegt gewoon helemaal niet, hij staat op dezelfde plek. Maar goed, de scheidsrechter floot al voordat Giménez de bal binnen werkte."

Drukte
Zo moest Feyenoord uiteindelijk genoegen nemen met een punt. De Rotterdammers hadden in Nijmegen weliswaar heel veel de bal, maar daar deden ze eigenlijk veel te weinig mee. "Het eerste half uur van ons was uitstekend. In het laatste uur heb je wel veel de bal en ben je veel op hun helft, maar was er geen speler die in die drukte iets kon creëren", aldus Slot. Ook in de invallers slaagden daar niet in. "Met het inbrengen van een aantal jongens hoop je dat zij misschien nog het verschil kunnen maken, wat ze een aantal keer ook al echt voor ons hebben gedaan. Maar vandaag was dat helaas niet het geval."

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd