Aulas deelt in steunbetuiging aan Bosz sneer aan Chelsea uit

4 oktober 2022, 11:49

Peter Bosz hoeft ondanks het nieuwe tegenvallende resultaat met Olympique Lyon niet te vrezen voor zijn baan. De trainer behoudt ook na de 1-0 nederlaag tegen RC Lens het vertrouwen van voorzitter Jean-Michel Aulas.

Lyon leed afgelopen weekend tegen Lens de vierde opeenvolgende nederlaag. Les Gones zitten duidelijk in een vormdip, maar volgens Aulas treft niet alleen Bosz blaam. "Tegen Lens waren we over alle spelers ontevreden. Dat is de waarom ik het zowel geen coachingprobleem als een systeemprobleem is", aldus Aulas in een interview met L'Équipe.

Hoewel Aulas teleurgesteld is over de recente resultaten, gaat hij naar eigen zeggen geen beslissingen nemen die Lyon zullen schaden. "Ik ben hier niet om een revolutie te staten. Ik ben geen miljardair die een trainer ontslaat die de Champions League heeft gewonnen", doelt Aulas op het ontslag van Thomas Tuchel bij Chelsea door voorzitter Todd Boehly. "Ik handel in het belang van de club. En hij (Bosz, red.) zal blijven."

Zeven wedstrijden

Bosz geniet op dit moment weliswaar nog het vertrouwen van Aulas, maar de resultaten zullen snel moeten verbeten wil hij de lange winterbreak halen. Lyon is door de nederlagen gezakt naar de zevende plaats in de Ligue 1. Tot de winterstop speelt de ploeg van Bosz nog tegen Toulouse, Rennes, Montpellier, Lille, Marseille en Nice.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen