'Tuchel wijst baan in Bundesliga af, Benítez staat voor terugkeer'

4 oktober 2022, 14:02

Thomas Tuchel wordt niet de nieuwe trainer van Bayer Leverkusen. De geplaagde Duitse club heeft volgens Sport1 tevergeefs een lijntje uitgegooid bij de de 49-jarige oefenmeester, die sinds zijn ontslag bij Chelsea zonder werkgever zit. Waar Tuchel niet op korte termijn ergens aan de slag gaat, lijkt dat in het geval van Rafael Benítez wel te gaan gebeuren.

Tuchel was bij Leverkusen in beeld als opvolger van Gerardo Seoane, die vanwege de tegenvallende resultaten moet vrezen voorzijn baan. De club is met vijf punten uit zeven wedstrijden de nummer een-na-laatst van de Bundesliga. In de Champions League verloor Leverkusen de openingswedstrijd van Club Brugge (1-0), waarna een knap resultaat tegen Atlético Madrid (2-0) werd geboekt. Die Werkself hoopte Tuchel te strikken als opvolger van Seoane, maar de oud-trainer van onder meer FSV Mainz 05, Borussia Dortmund, Paris Saint-Germain en Chelsea heeft geen interesse.

Benítez

Voor Benítez is wel een terugkeer in een voor hem bekende competitie in de maak. De Spaanse trainer is namelijk nadrukkelijk in beeld om Steve Cooper op te volgen als trainer van Nottingham Forest. Cooper is nog niet ontslagen, maar dat lijkt slechts een kwestie van tijd. De Engelse promovendus, die deze zomer enorm in de selectie investeerde, is de hekkensluiter van de Premier League.

Nottingham Forest begon het seizoen nog goed met vier punten uit drie wedstrijden. Daarna werden geen punten meer gepakt. Die nederlagen lijken Cooper fataal te worden. Benítez, maar ook Sean Dyche wordt genoemd als zijn mogelijke opvolger. Benítez was in de Engelse competitie eerder werkzaam bij Liverpool, Chelsea, Newcastle United en Everton.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen