Klaassen wil meer speeltijd: "Niet eens met zijn argumenten"

11 oktober 2022, 10:17   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax speelt woensdagavond op bezoek bij Napoli voor zijn laatste kansen op overwintering in de Champions League. Een belangrijke rol zal er misschien wel zijn weggelegd voor Davy Klaassen. Door de schorsing van Dusan Tadic komt er immers een plekje vrij in het elftal. Het zou pas de eerste basisplaats zijn voor Klaassen in het miljardenbal. De middenvelder is niet tevreden met zijn huidige rol in Amsterdam.

Klaassen maakte in de zomer van 2016 de overstap van Ajax naar Everton. In Engeland kwam hij er echter niet aan te pas, waarna hij via Werder Bremen in het najaar van 2020 terugkeerde in de Johan Cruijff ArenA. Waar Klaassen tijdens het eerste seizoen van zijn terugkeer onomstreden was, moest hij zich vorig seizoen in de basis knokken. Dat zal de komende tijd niet anders zijn. "Hij kiest gewoon voor anderen, waar hij meer vertrouwen in heeft", antwoordt Klaassen bij De Telegraaf op de vraag welke uitleg hij krijgt van Alfred Schreuder waarom hij niet vaak speelt.

"En dat kan gewoon, hè. Een trainer stelt gewoon elf spelers op die in zijn ogen de besten zijn. Ik moet gewoon zorgen dat ik erin kom", klinkt de middenvelder strijdvaardig. Klaassen is echter van mening dat hij moet spelen. "Maar het zou ook raar zijn als ik dat niet zou vinden. Met zijn (Schreuder, red.) argumenten ben ik het niet eens. Maar dat zegt een speler die op de bank zit vaak. Of je moet naar een club zijn gegaan om de rol als twaalfde of dertiende man te krijgen. En dat ben ik niet. Daarom is het lastig. Maar ik ben positief ingesteld, geloofd in mezelf en denk dat het wel goed komt. Dit is echter niet ideaal."

Oranje

Waar Klaassen bij Ajax dus vaker wel of niet op de bank zit, is Louis van Gaal groot fan van hem. De bondscoach liet de middenvelder eind vorige maand tegen België nog negentig minuten spelen. Volgens Klaassen maakt dat zijn rol in Amsterdam 'niet extra frustrerend'. "Het is wel lekker dat ik bij het Nederlands elftal zo veel vertrouwen krijg van de bondscoach. Zeker met een WK in aantocht is dat top." Ondanks zijn reserverol bij Ajax lijkt Klaassen zeker van een plek in de WK-selectie. Hij zal echter wel moeten blijven 'leveren', om in de woorden van de bondscoach te spreken. Maar dat was niet de belangrijkste boodschap van Van Gaal. "Zorg dat je fit blijft. Werk zo hard mogelijk om bij Oranje optimaal te zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen