Slot handhaaft aanvoerdersband Kökcü: "Zo sterk in zijn geloof"

21 oktober 2022, 15:58   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord-trainer Arne Slot heeft op de persconferentie voorafgaand aan het duel van zaterdag tegen Fortuna Sittard stilgestaan bij de ophef die ontstond nadat Orkun Kökcü vorige week weigerde een OneLove-band te dragen als aanvoerder. De oefenmeester gaf onder meer aan dat hij er niet aan heeft gedacht de band af te nemen van de 21-jarige middenvelder.

Slot toonde enig begrip voor de beweegredenen die Kökcü had voor zijn weigering: "Het gaat om iemand die geen uithangbord wil zijn. Orkun is zo sterk in zijn geloof dat hij ook niet twijfelt of hij het juiste heeft gedaan", wordt de trainer geciteerd door Voetbal International. Toch wil dat volgens Slot niet zeggen dat er in zijn spelersgroep andere ideeën over diversiteit leven: "We hebben niet één speler in ons midden die iets tegen ras of geaardheid heeft."

Het schrappen van een nieuwe OneLove-actie door de KNVB is volgens Slot niet direct het gevolg van de actie van zijn aanvoerder. Homoseksualiteit is volgens hem een belangrijk thema voor Feyenoord, "Net zoals dat er heel veel zaken zijn die aandacht vragen. In zijn algemeenheid wil ik zeggen dat zowel Feyenoord als ik acceptatie uitrdragen voor alles en iedereen."

Reactie COC en Roze Kameraden

Het COC heeft juist geen goed woord over voor het schrappen van een nieuwe actie, die in november plaats had moeten vinden. "Onbegrijpelijk dat de KNVB toegeeft aan de ontstane druk, wie kan er nou tegen respect zijn?", zegt een woordvoerder van de lhbti-belangenorganisatie tegen De Telegraaf. Ook de Roze Kameraden, de lhbti-club van Feyenoordsupporters heeft er een slecht gevoel bij: "Het is een heel raar signaal om de campagne aan de kant te zetten. Die campagne heeft een bepaalde boodschap, die wordt nu aan de kant geschoven omdat ze bang zijn dat het over de poppetjes gaat in plaats van de boodschap. Terwijl de discussie juist zorgt dat we verder komen", zegt voorzitter Paul van Dorst in dezelfde krant.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen