Organisatie Qatar slaat terug naar Australië: "Geen land is perfect"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

28 oktober 2022 – Het organisatiecomité van het WK in Qatar heeft gereageerd op de boodschap die de nationale ploeg van Australië deze week naar buiten bracht. The Socceroos vroegen daarin om extra aandacht voor de misstanden in het gastland. Het comité waardeerde de boodschap van de Australiërs, maar vroeg ze tegelijkertijd om ook in de spiegel te kijken.

Organisatie Qatar slaat terug naar Australië: "Geen land is perfect"

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Afgelopen woensdag verscheen de drie minuten durende video op de social media-kanalen van The Socceroos. De boodschap was duidelijk: het lijden van de arbeidsmigranten en de onderdrukking van LGBTQ+-mensen in Qatar moet stoppen. De spelers erkenden dat er al stappen in de goede richting zijn gezet, maar benadrukten dat de problemen aandacht moeten blijven krijgen.

Zie ook: Video: Australische selectie spreekt zich als eerste uit over Qatar

"We waarderen het dat voetballers hun platform gebruiken om belangrijke zaken aan de kaak te stellen", luidde de reactie van het comité, geciteerd door The Guardian. "We doen er alles aan om te zorgen dat dit WK verandering teweeg brengt en levens kan verbeteren, met name van de mensen die betrokken zijn geweest bij de bouw van de stadions. Het beschermen van de gezondheid, veiligheid en waardigheid van elke medewerker die betrokken is bij dit WK is onze prioriteit."

'Geen enkel land is perfect'
Toch had de organisatie ook een weerwoord op de kritiek van de Australiërs. "Nieuwe wetten en hervormingen hebben vaak tijd nodig en een goede uitvoering van de arbeidswetgeving is een wereldwijde uitdaging, ook in Australië. Geen enkel land is perfect en elk land - of het nu een groot evenement organiseert of niet - heeft zijn uitdagingen."

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd