Mulder voorspelt verrassende WK-tegenvaller: "Al hoop ik dat echt niet"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

17 november 2022 – Youri Mulder beschouwt Brazilië en Frankrijk als belangrijkste kanshebbers om het WK te winnen. Dat zijn in de ogen van de voormalig Oranje-international de landen die over de sterkste selecties beschikken. Mulder voorspelt dat Argentinië de grootste tegenvaller wordt in Qatar, terwijl hij België en Denemarken in staat acht te verrassen.

Mulder voorspelt verrassende WK-tegenvaller: "Al hoop ik dat echt niet"

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Mulder vindt dat naast Brazilië en Frankrijk ook Portugal met een ijzersterke spelersgroep naar Qatar is afgereisd. "Maar ik verwacht dat Cristiano Ronaldo een kiezel in de schoen is. Je moet hem eigenlijk altijd opstellen, anders wordt hij lastig. Het zou best te rechtvaardigen zijn als hij niet speelt, want de Portugese bondscoach Fernando Santos heeft voldoende andere smaken", stelt hij tegenover de NOS.

Argentinië wordt door velen naar voren geschoven als een van de belangrijkste favorieten om de wereldtitel te winnen, maar Mulder 'vreest' dat de Zuid-Amerikanen de hoge verwachtingen niet gaan waarmaken. "Al hoop ik dat echt niet. Ik zou het mooi vinden dat Argentinië door Lionel Messi wereldkampioen wordt en dat de discussie over wie de beste voetballer ooit is definitief beslecht wordt. Ik ben toch bang dat de druk op dat kleine menneke te groot is."

Verrassingen
De verwachtingen rond België zijn wat minder hooggespannen. "Mensen denken dat het momentum van de gouden generatie weg is. Ook in België zelf. Oké, als je bouwt op de oudjes Eden Hazard, Jan Vertonghen en Dries Mertens dan snap ik die gedachte", aldus Mulder, die denkt dat België misschien wel goed gedijt in de underdogrol. "We moeten niet vergeten dat België met bijvoorbeeld Wout Faes, Amadou Onana en Leandro Trossard ook over veel nieuw bloed beschikt. Ook zijn Kevin De Bruyne en Thibaut Courtois nog steeds in topvorm."

Ook van Denemarken, een dark horse op het WK, verwacht Mulder 'het een en ander'. "Ze hebben in de persoon van Kasper Hjulmand een goede bondscoach. Onder hem is Denemarken een hecht team dat goed voetbal combineert met onverzettelijkheid."

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd