Vertonghen bang voor de FIFA: "Ik durf er niks meer over te zeggen"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

22 november 2022 – De ontstane commotie om het wel of niet dragen van de 'OneLove-band' blijft de gemoederen in Qatar bezighouden. Ook Jan Vertonghen zou graag de LHBTI-gemeenschap in Qatar willen steunen door middel van een actie, maar vanwege het verbod van de FIFA voelt de Belg zich in een hoekje geduwd. Op de persconferentie voorafgaand aan de eerste WK-wedstrijd van België tegen Canada ging Vertonghen dieper in op de situatie. 

Vertonghen bang voor de FIFA: "Ik durf er niks meer over te zeggen"

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

België en Nederland behoorden tot de zeven landen wiens aanvoerders op het WK een regenboogband zouden dragen. De FIFA maakte echter op het laatste moment bekend dat dit zou worden bestraft met een gele kaart, waardoor de aanvoerders hier vanaf zagen. Hoewel hij de critici enigszins begrijpt, zou Vertonghen het niet logisch vinden als aanvoerder Eden Hazard een sportieve straf riskeert tegen Canada. "Als je nu een statement zou maken door de band wél te dragen, dan heb ik het gevoel dat je jezelf meer straft", legt de recordinternational uit.  

Vanwege de sportieve gevolgen over randzaken voelt Vertonghen zich ook gelimiteerd in zijn woordkeuze. "Ik ben nooit de man geweest van de grote politieke uitspraken, maar nu ben ik jammer genoeg bang om hierover dingen te zeggen. Als je al geen statement kunt maken over gewone dingen als "nee tegen racisme" of "nee tegen discriminatie"...."

Bang voor straf
Vanwege de positie van de FIFA is Vertonghen zelfs bang dat er een speelverbod komt als spelers zich uitspreken voor de LHBTI-gemeenschap. "Ik ben bang om hier meer over te zeggen, want ik wil morgen graag aan de aftrap staan. Het is een spijtige zaak dat we in deze situatie zijn gebracht. En daar wil ik het bij laten." Vertonghen geeft wel aan dat zijn terughoudende uitspraken zijn persoonlijke houding deels laten zien. "Dat zegt eigenlijk ook al genoeg."

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd