Costa Rica gooit spanning in groep E om: Duitsland lachende derde

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

27 november 2022 – Met een zwaarbevochten 0-1 overwinning op Japan is alles nog mogelijk voor Costa Rica. De ploeg die woensdag nog kansloos onderuit ging tegen Spanje (7-0) was grote delen van de wedstrijd de mindere van Japan, maar Keysher Fuller besliste met een late treffer het duel. Door dit resultaat is de hoop van Duitsland om zich te kwalificeren voor de volgende ronde weer springlevend.

Costa Rica gooit spanning in groep E om: Duitsland lachende derde

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Na de stunt tegen Duitsland (1-2) kon Japan tegen Costa Rica een grote stap zetten naar de knock-outfase van het WK. Na een wervelende start had de ploeg van bondscoach Hajime Moriyasu veel moeite om de ruimtes te vinden tegen Los Ticos. De vleugelspelers werden nauwelijks effectief bereikt en de steekballen achter de compacte defensie waren niet op maat. Die compacte defensie oogde niet altijd werkelijk solide, maar ondanks de nodige paniek ontstonden er nauwelijks gevaarlijke situaties. Ritsu Doan kreeg de bal eenmaal goed voor, maar vervolgens stond er niemand voor het doel om af te ronden.

Costa Rica oogde erg wankel aan de bal, maar groeide langzaam in de wedstrijd. Tenminste, de passing werd beter, maar tot dreiging leidde dit niet. De ploeg van Luis Fernando Suárez kreeg naarmate de eerste helft vorderde steeds meer balbezit, maar was net als Japan slordig en soms wat ontwetend aan de bal. De uitzakkende Joel Campbell maakte het spel en kreeg ook de beste Costa Ricaanse kans, maar de 30-jarige spits schoot hoog over.

Met twee verse krachten in het veld schoot Japan in het tweede bedrijf furieus uit de startblokken. Hidemasa Morita en Takuma Asano namen Keylor Navas onder vuur, maar de weifelende doelman had tweemaal een antwoord. Na een minuut of tien zwakte de Japanse storm af, maar de dreiging van The Samurai bleef. Costa Rica werd ver achteruit gedrukt en kwam nauwelijks meer van eigen helft af. De verdediging van de Midden-Amerikanen hield stand, al moest Francisco Calvo wel aan de noodrem trekken toen Junya Ito alleen op doelman Navas af leek te gaan. De verdediger van Konyaspor mocht van geluk spreken dat Michael Oliver slechts de gele kaart trok.


Terwijl Japan bleef zoeken naar het openingsdoelpunt, viel deze na tachtig minuten aan de andere kant. Een zeldzame counter van Costa Rica werd door de Japanners niet goed weggewerkt, waardoor Fuller op de rand van het strafschopgebied in balbezit kwam. Zijn poging richting de verre hoek leek houdbaar voor keeper Shuichi Honda, maar de doelman kreeg zijn handen niet genoeg achter de bal. Met het nodige kunst- en vliegwerk hield Costa Rica vervolgens het doel schoon. De strijd om de tweede plaats in groep E ligt zo weer volledig open.

Spanje, Costa Rica en Japan hebben allemaal drie punten, Duitsland staat nog op nul. Vanavond staat de kraker tussen Spanje en Duitsland op het programma, daar kunnen de Spanjaarden het laatste zetje geven aan de Duitsers op weg naar uitschakeling. 

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd