Tyler Adams krijgt gevoelige vraag over racisme in Amerika

28 november 2022, 19:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

USA-international Tyler Adams kreeg een pikante vraag van een Iraanse journalist. Eerst wees hij de international op het verkeerd uitspreken van 'Iran', daarna vroeg hij of hij 'het wel oké vindt om voor een land uit te komen dat zoveel discriminatie tegen zwarte mensen kent'.

Adams hoorde de vraag, dacht na en reageerde cool, calm and collected. "Er is overal discriminatie. Één ding dat ik geleerd heb, zeker van het in het buitenland wonen is dat we in Amerika steeds meer vooruitgaan. Ik ben opgegroeid in een wit gezin met een afro-Amerikaanse achtergrond", aldus de middenvelder van Leeds United.

De Black Lives Matter-beweging is al jaren bezig om racisme in Amerika aan te pakken, Adams probeert het positief in te zien. "Het is een proces dat wij doormaken. Zolang wij vooruitgang zien, dat is het allerbelangrijkste", antwoorde Adams tegenover Press TV uit Iran.

Amerika en Iran, al jaren gezworen vijanden, spelen morgen de laatste groepswedstrijd tegen elkaar. Amerika moet winnen om door te gaan naar de volgende ronde, bij een gelijkspel of verlies blijft de WK-droom van Iran in leven.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen