Argentinië volgende tegenstander Oranje na zege op Australië

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

3 december 2022 – Argentinië heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van het WK, waarin het het Nederlands elftal treft. Lionel Messi zette zijn land op voorsprong, waarna Julian Álvarez het duel leek te beslissen. Craig Goodwin bracht de spanning in het laatste kwartier echter nog terug, maar de Australiërs konden geen gelijkmaker meer forceren en dus gaat Argentinië door. 

Argentinië volgende tegenstander Oranje na zege op Australië

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Argentinië was vanaf de aftrap de bovenliggende partij en was veelvuldig in balbezit. Toch kostte het de nodige moeite om in de buurt van het Australische doel te komen, omdat de Socceroos de linies bij Argentijns balbezit kort op elkaar lieten spelen. Messi, die zijn duizendste wedstrijd als prof speelde, liep er in de openingsfase voor spek en bonen bij en werd nauwelijks in het spel van zijn ploeg betrokken. Na twintig minuten kenterde het wedstrijdbeeld en kroop ook Australië wat meer uit de schulp, maar tot kansen kon dat niet leiden. Op dat moment stond Messi dan toch op. Een vrije trap vanaf de zijkant van zijn voet kon nog worden weggekopt, maar de rebound belandde voor zijn voeten en met zijn linker verschalkte hij doelman Matt Ryan met een laag schot in de verre hoek: 1-0. Dat was ook gelijk de ruststand.

In het tweede bedrijf zette Scaloni zijn tactiek na vijf minuten om door met Lisandro Martínez voor Papu Gómez een extra verdediger te brengen. Hierdoor konden de backs Acuña en Molina wat dieper gaan spelen. Nadat Australië een aantal keer hoog druk had gezet opde Argentijnse doelman Martínez en daarmee bijna gevaarlijk werd. Het was echter de eigen doelman Matt Ryan die de ploeg de das omdeed. Onder druk verspeelde hij de bal aan Julian Álvarez, die kinderlijk eenvoudig in het lege doel kon schieten. Daarmee leek het verzet van de Socceroos wel gebroken.

Bondscoach Graham Arnold bracht nog wel Ajdin Hrustic en Craig Goodwin en die laatste bracht een kwartier voor tijd de spanning terug in de wedstrijd door met een van richting veranderd schot de 2-1 te laten aantekenen. Het leidde een onrustigef fase in waarin  Australië via een sterke actie van Behich en een net iets te onzuivere krul van Hrustic nog wel in de buurt van het doel kwam. Aan de andere kant verzuimde de eveneens ingevallen Lautaro Martinez meermaals het duel alsnog in het slot te gooien. Nadat ook invaller Garang Kuol in de slotseconden niet af wist te drukken eindigde het duel in een nipte overwinning voor de Argentijnen.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd