Van Dijk, Malacia en Janssen laten zich uit over toekomst Gakpo

4 december 2022, 10:53

Cody Gakpo laat dit WK tot dusver een geweldige indruk achter. De aanvaller speelde met zijn drie goals in de groepsfase een belangrijke rol in het bereiken van de knockout-fase (inmiddels kwartfinale) door het Nederlands elftal. De PSV'er kon al op veel belangstelling vanuit de Europese top rekenen, en die zal inmiddels alleen maar verder zijn aangewakkerd.

Gakpo werd veelvuldig gelinkt aan Manchester United, maar ook Real Madrid zou geïnteresseerd zijn. Zelf herhaalde hij tegenover The Athletic nog maar eens dat hij met een eventuele winterse transfer nog niet bezig is. "Ik ben gefocust op het toernooi en wil goed blijven presteren en het team blijven helpen. Hopelijk worden we wereldkampioen en kan ik daarna over andere dingen gaan nadenken."

Virgil van Dijk

Zijn ploeggenoten bij Oranje wilden tegenover hetzelfde medium wél iets kwijt over een mogelijke transfer van het toptalent. Op de vraag of hij klaar is voor Manchester United of Real Madrid, stelde aanvoerder Virgil van Dijk eerst een vraag terug: "Zitten Manchester United en Real Madrid op dit moment wel op hetzelfde niveau? Dat bedoel ik absoluut niet respectloos", verduidelijkte de verdediger van Liverpool.

"Ik denk zeker dat hij de volgende stap kan maken. Ik geloof absoluut dat dat kan gaan gebeuren", ging hij vervolgens verder. "Of het in de winter of komende zomer zal zijn, zal de tijd uitwijzen. Maar het is een geweldige jongen. Hij werkt hard, is erg getalenteerd en heeft absoluut nog meer in zich. We zijn erg blij dat hij het zo goed doet en hopen dat hij nog lang zo doorgaat."

Goed genoeg voor de top

Tyrell Malacia maakte afgelopen zomer de transfer van Feyenoord naar Manchester United en denkt dat ook Gakpo een dergelijke stap omhoog aankan. "Hij is goed genoeg voor de top, zonder twijfel", stelde hij. Vincent Janssen, die de Premier League ook kent als ex-speler van Tottenham Hotspur, voegde daaraan toe: "Hij heeft zoveel kwaliteit en staat voor een zeer mooie keuze. Ik weet niet wanneer hij die stap gaat maken, maar ik denk dat hij overal zou kunnen spelen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen