Relschoppers moeten zich op slim gekozen tijdstip op politiebureau melden

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

7 december 2022 – Zeven relschoppers die dinsdag zijn aangehouden na de ongeregeldheden in Rotterdam moeten zich zaterdag om 16.00 uur melden bij de politie, zo meldt RTV Rijnmond. Dat tijdstip is niet toevallig gekozen: precies dan wordt de aftrap van de wedstrijd tussen Marokko en Portugal verricht.

Relschoppers moeten zich op slim gekozen tijdstip op politiebureau melden

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De relschoppers missen hierdoor de kwartfinalewedstrijd en kunnen bovendien na afloop niet de straat op. In Rotterdam werden in totaal 35 personen aangehouden bij de ongeregeldheden de overwinning van Marokko op Spanje in de achtste finale van het WK in Qatar. Er werd met onder meer zwaar vuurwerk gegooid. Een agent liep daarbij gehoorschade op.

Niet alleen in Rotterdam was het onrustig na afloop van de wedstrijd tussen Marokko en Spanje. Ook in Amsterdam, Den Haag en Utrecht moest de ME ingrijpen. "Dit is gewoon tuig", sprak Ibrahim Afellay dinsdag bij de NOS. "Ze kunnen niet hard genoeg worden gestraft. Er zijn meer dan genoeg mensen die wel het goede voorbeeld geven en er een feest van willen maken. Het is verschrikkelijk triest dat dit soort gasten het voor ze verpesten."

WK-route
Marokko bereikte de kwartfinale van het WK door na strafschoppen Spanje te verslaan. Wordt in de volgende ronde ook Portugal opzij gezet, dan volgt in de halve finale een ontmoeting met de winnaar van de wedstrijd tussen Frankrijk en Engeland. In de eventuele finale zal Nederland, Argentinië, Brazilië of Kroatië de tegenstander zijn.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd