Relschoppers moeten zich op slim gekozen tijdstip op politiebureau melden

7 december 2022, 20:52   Bijgewerkt: 7 december 2022, 21:41

Zeven relschoppers die dinsdag zijn aangehouden na de ongeregeldheden in Rotterdam moeten zich zaterdag om 16.00 uur melden bij de politie, zo meldt RTV Rijnmond. Dat tijdstip is niet toevallig gekozen: precies dan wordt de aftrap van de wedstrijd tussen Marokko en Portugal verricht.

De relschoppers missen hierdoor de kwartfinalewedstrijd en kunnen bovendien na afloop niet de straat op. In Rotterdam werden in totaal 35 personen aangehouden bij de ongeregeldheden de overwinning van Marokko op Spanje in de achtste finale van het WK in Qatar. Er werd met onder meer zwaar vuurwerk gegooid. Een agent liep daarbij gehoorschade op.

Niet alleen in Rotterdam was het onrustig na afloop van de wedstrijd tussen Marokko en Spanje. Ook in Amsterdam, Den Haag en Utrecht moest de ME ingrijpen. "Dit is gewoon tuig", sprak Ibrahim Afellay dinsdag bij de NOS. "Ze kunnen niet hard genoeg worden gestraft. Er zijn meer dan genoeg mensen die wel het goede voorbeeld geven en er een feest van willen maken. Het is verschrikkelijk triest dat dit soort gasten het voor ze verpesten."

WK-route

Marokko bereikte de kwartfinale van het WK door na strafschoppen Spanje te verslaan. Wordt in de volgende ronde ook Portugal opzij gezet, dan volgt in de halve finale een ontmoeting met de winnaar van de wedstrijd tussen Frankrijk en Engeland. In de eventuele finale zal Nederland, Argentinië, Brazilië of Kroatië de tegenstander zijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Hops
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ze hadden niet moeten vrij laten laat ze een paar jaar in Marokko in de gevangenis zitten, dan krijgen ze echte straf

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen