'Arabische landen wilden aanvoerdersband tegen islamofobie'

9 december 2022, 12:21   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Enkele Arabische landen hebben in aanloop naar het WK gesproken over een aanvoerdersband tegen islamofobie, zo meldt Sky News. Onder meer Qatar, Saoedi-Arabië en Marokko waren bij de plannen betrokken. Volgens een Qatarese functionaris werd het voorstel besproken met de FIFA, al zegt de wereldvoetbalbond niets van het initiatief  af te weten.

Waar meerdere Europese landen voornemens waren een OneLove-band te dragen op het WK, waren Arabische landen in 'vergevorderde gesprekken' over een aanvoerdersband 'om het bewustzijn voor de groeiende beweging van islamofobie te vergroten'. "Toen het voorstel met de FIFA werd besproken, kregen de landen te horen dat de band in strijd is met de regels en niet zou worden toegestaan", aldus de functionaris.

De landen accepteerden de beslissing van de FIFA. "Maar ze waren teleurgesteld dat zo'n belangrijke kwestie, die een negatieve invloed heeft op de miljoenen moslims over de hele wereld, geen platform kreeg tijdens het eerste WK dat werd georganiseerd in een regio met een meerderheid van moslims", aldus de functionaris. Op de band stond de tekst No place for Islamophobia en het patroon van een Palestijnse sjaal.

De FIFA laat in een reactie weten niet op de hoogte te zijn van het voorstel. De wereldvoetbalbond onthoudt zich van verder commentaar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen