'Cristiano Ronaldo pakt door: transfer én international tot EK 2024'

13 december 2022, 17:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Cristiano Ronaldo (37) is niet van plan om te stoppen als international van Portugal. De aanvaller belandde tijdens het WK in Qatar op de bank en werd vervolgens door Marokko uitgeschakeld met zijn land. Toch wil hij nog niet stoppen als international van Portugal, zelfs niet als de huidige bondscoach aanblijft.

Onder Fernando Santos, die als keuzeheer overigens wel flink onder druk ligt in eigen land, raakte Ronaldo op de bank. Zelfs als hij zou aanblijven, is Ronaldo vastbesloten om nog interlands toe te voegen aan zijn toch al imposante aantal van 196 wedstrijden namens Portugal. Volgens de Portugese krant Correio da Manha wijt hij het mindere toernooi in Qatar vooral een gebrek aan voorbereiding.

Bij Manchester United speelde hij naar zijn eigen inzicht niet regelmatig genoeg en vertrok hij met een groots interview. Die ontwikkelingen hebben zijn prestaties in Qatar beïnvloed, gelooft Ronaldo. Daardoor wil hij nog een keer revanche nemen en deelnemen aan het EK 2024 dat in Duitsland gehouden gaat worden. Ronaldo zal dan 39 (!) jaar zijn, maar laat zich in principe niet tegenhouden.

Lees ook: Cristiano Ronaldo reageert in statement op uitschakeling Portugal

Transfer Ronaldo

Om in conditie te blijven zal Ronaldo wel een transfer moeten maken deze winter. De verwachting is dat hij binnenkort voor een zeer lucratieve deal opduikt in Saoedi-Arabië, waar hij talloze miljoenen gaat opstrijken. De deal is formeel nog niet beklonken, maar Jassir al-Missihal – de voorzitter van de voetbalbond in Saoedi-Arabië – heeft aangegeven dat de Portugees meer dan welkom is. "We willen hem graag verwelkomen in onze competitie", vertelt hij Marca. Ronaldo wordt stevig gelinkt aan Al-Nassr FC en volgens al-Missihal behoort een deal tot de mogelijkheden. "Maar we zijn bezig om nog meer topspelers naar onze competitie te halen", beloofde hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen