'Goed nieuws voor Marokko: Frankrijk mist twee basiskrachten door ziekte'

14 december 2022, 11:52   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Bondscoach Didier Deschamps heeft op het WK in Qatar al flink moeten puzzelen met zijn opstelling en zal mogelijk ook in de halve finale aanpassingen moeten maken. Volgens de Spaanse krant Mundo Deportivo is de selectie van Frankrijk namelijk getroffen door een ziektegolf, waardoor twee basisklanten op het WK in Qatar de halve finale mogelijk aan zich voorbij moeten laten gaan.

Zowel middenvelder Adrien Rabiot als verdediger Dayot Upamecano zouden namelijk mogelijk niet fit genoeg zijn om aan de start te kunnen verschijnen. Het Franse duo heeft naar verluidt last van koorts, keelpijn en vermoeidheid, waardoor de halve finale tegen Marokko in gevaar komt. Of Rabiot en Upamecano wel op de bank plaats zullen nemen bij Les Bleus is momenteel nog onduidelijk.

Deschamps kreeg in aanloop naar de start van het WK al enkele flinke teleurstellingen te verwerken wat betreft de Franse ziekenboeg. De middenvelders N'golo Kanté en Paul Pogba, beiden nog sterkhouders in de succesvolle WK-campagne in 2018, konden beiden vanwege blessureleed niet aansluiten bij de selectie van Frankrijk, terwijl onder meer Ballon d'Or winnaar Karim Benzema en PSG-verdediger Presnel Kimpembe geblesseerd afhaakten op de Franse training. 

Marokko moet verdedigend puzzelen

Hoewel de afwezigheid van Rabiot en Upamecano, die beiden tot dusver in alle WK-duels in de basis startten bij Les Bleus, goed nieuws is voor Marokko, heeft ook bondscoach Walid Regragui flink moeten puzzelen. Noussair Mazraoui kan namelijk naar verwachting terugkeren in de basis, maar zowel Nayef Aguerd als aanvoerder Romain Saïss moeten naar alle waarschijnlijkheid te halve finale laten schieten. Om 20.00 uur Nederlandse tijd wordt er woensdagavond afgetrapt tussen beide landen.

Lees ook: Vermoedelijke opstellingen Marokko: Mazraoui keert terug

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen