Fortuna Sittard pakt door en haalt tweede winteraanwinst op bij Vitesse

27 december 2022, 17:52

Fortuna Sittard heeft zich in elk geval voor de rest van dit seizoen versterkt met Thomas Buitink (22). De aanvaller wordt voor een half jaar gehuurd van Vitesse. De Limburgers hebben daarbij een optie tot koop bedongen op de spits, die eerder nog door onder meer sc Heerenveen en FC Utrecht werd gevolgd. 

Dat maken beide clubs bekend op het clubkanaal dinsdagmiddag. Ook ditmaal waren er andere clubs voor hem in de race. "Het is mooi dat we ondanks interesse vanuit andere clubs Thomas naar Sittard weten te halen", aldus technisch manager Sjoerd Ars. "Thomas beschikt over de kwaliteit om op het juiste moment in en rond de zestien te komen, hij gaat ons aanvallend van een impuls voorzien. En ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij toch al bijna honderd Eredivisie-wedstrijden gespeeld."

Dit seizoen bleef de teller voor Buitink in het Vitesse-shirt qua optredens steken op zeven invalbeurten en één basisplaats, waarin hij niet scoorde. Daarmee heeft hij zijn grote belofte nooit écht kunnen inlossen, want als jeugdspeler wees Buitink zelf transfers naar onder meer Ajax, Manchester City en Chelsea al van de hand. Het is de tweede winteraanwinst voor de Limburgers, die Stipe Radic al transfervrij presenteerden. 

Lees ookEredivisie-clubs opgelet: Vitesse laat gewilde aanvaller eindelijk gaan

Kind van de club Vitesse

"Thomas is niet alleen een gewaardeerde speler, maar ook een kind van de club. We weten goed wat we aan hem hebben", licht technisch directeur Benjamin Schmedes toe op de clubsite van de Arnhemmers. "Tegelijkertijd denken we echter ook dat een nieuwe omgeving, met meer speeltijd, goed zal zijn voor zijn ontwikkeling. Die gaan we uiteraard nauwlettend volgen." Als hij daar uitblinkt, is de kans echter ook groot dat de optie wordt gelicht en Vitesse de zelfopgeleide aanvaller definitief kwijt is. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen