Gakpo sprak al met ploeggenoot: "Alleen maar positieve woorden"

29 december 2022, 07:55   Bijgewerkt: 29 december 2022, 08:09

De transfer van Cody Gakpo naar Liverpool werd woensdagavond afgerond. De aanvaller laat PSV achter zich en hoopt in Engeland op nieuwe successen op Anfield. Na het ondertekenen van zijn contract sprak Gakpo over de rol van Virgil van Dijk en de hectiek van de afgelopen dagen.

De eerste berichten over de transfer van Gakpo kwamen op Tweede Kerstdag naar buiten. "Het was allemaal erg hectisch omdat alles uiteindelijk heel snel is gegaan", vertelt Gakpo op de clubwebsite van Liverpool. "En dan was het ook nog eens Kerstmis. Ik was bij mijn familie en moest tegelijkertijd zorgen dat deze deal rond zou komen. We moesten op een neer vliegen. Maar ik ben blij dat ik een goede familie om me heen heb die altijd rustig blijft. Dat is erg fijn voor mij."

Lees ook: Op deze positie moet Gakpo zich richten bij Liverpool: speelkansen groot

Gakpo had deze week veel contact met collega-international Virgil van Dijk. "We hebben de laatste dagen veel gebeld. Hij vertelde me dat dit de juiste transfer voor mij is en dat ik me hier kan ontwikkelen. Ook zei hij dat dit een hele grote club is, maar tegelijk een familie. Dat is belangrijk voor mij omdat ik een familieman ben. Virgil had alleen maar positieve woorden. Ik ben blij dat hij hier is om me te helpen met dingen. Ik ben dankbaar dat ik hier mag zijn."

Concurrentie

Er wordt inmiddels ook veel gesproken over de fikse concurrentie voor Gakpo, die weet dat het dringen is in de voorhoede van The Reds. "Dit is een grote club en ik wil helpen om weer mooie dingen te bereiken. Het is een kans om me verder te ontwikkelen. Er lopen hier geweldige spelers rond waar ik veel van kan leren. Daar kijk ik natuurlijk erg naar uit. Het is dan aan mij om te laten zien wat ik kan en op die manier het team te helpen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen