Van Bommel geeft positieve update Overmars en baalt van Blind

6 januari 2023, 17:44

Net als in Nederland gaat ook in België dit weekend het clubvoetbal weer van start. Dat betekent onder meer dat Mark van Bommel met Antwerp FC moet proberen om de slechte resultaten van voor de winterstop recht te zetten. Hij blikte vrijdag vooruit tijdens een persconferentie, waarin ook Marc Overmars en Daley Blind ter sprake kwamen.

Marc Overmars

Ook bij Van Bommel kwam het nieuws dat Overmars, directeur voetbalzaken bij Antwerp, eind 2022 met een licht hartinfarct in het ziekenhuis werd opgenomen, hard binnen. Gelukkig kon hij nu, een kleine week later, een positieve update delen. "Het gaat de goede kant op met hem", werd Van Bommel geciteerd door Het Nieuwsblad. "Marc moet het rustig aan doen, maar we houden wel contact. Zijn afwezigheid staat het transfergebeuren niet in de weg."

Daley Blind

Bij dat 'transfergebeuren' had ook de transfervrije komst van Blind moeten horen, tot plotseling Bayern München zich voor de ex-Ajacied meldde. "Als Bayern ertussen komt fietsen, moet je dat accepteren", sprak Van Bommel, die ervan baalde, maar tegelijkertijd realistisch was. "Dat zeg ik niet om Antwerp omlaag te praten. Een speler die deze aanbieding krijgt, moet daarop ingaan. Het is jammer voor ons, want Daley was een veelzijdige speler om erbij te hebben. We gaan bekijken of we ons op een andere manier kunnen versterken, al is dat in de winter heel moeilijk."

Druk

Dan over de hervatting van de Belgische Pro League, waarin Antwerp lang foutloos was, maar voor de winterstop juist vijf keer op rij níét won. Of Van Bommel druk ervaart? "Het is niet gek dat die vraag nu komt. Toch staan we, ondanks die resulaten, niet zwaar onder druk. Ik zou me pas zorgen maken als we ook slecht voetbalden, maar dat is niet het geval. Bovendien staat - op Genk (koploper, red.) na - iedereen dicht bij elkaar. Als we op deze manier doorgaan, halen we op den duur de punten weer binnen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen