Slot baalde van Nijhuis in beginfase op bezoek bij FC Utrecht

8 januari 2023, 16:04

Feyenoord-trainer Arne Slot baalt van het gelijkspel dat zijn elftal behaalde op bezoek bij FC Utrecht. Hoewel de Rotterdammers pas in blessuretijd de gelijkmaker produceerden (1-1), zagen ze de winnende treffer van Santiago Gimenez nog worden afgekeurd vanwege buitenspel na bijna honderd minuten voetballen.

De oefenmeester baalde overall dan toch van het resultaat. "Bij een gelijkspel baal je toch", erkende Slot tegenover ESPN. Over het veldspel van zijn elftal was hij tevreden. "We speelden ons goed vrij, maar het stokte dan vaak qua tempo." Bovendien moest Slot beide buitenspelers vroegtijdig wisselen vanwege blessureleed, wat het karwei niet makkelijker maakte voor Feyenoord.

"We hebben veel energie gestoken in het balbezit en dat leverde ons aan het einde wat op. Zij zaten er helemaal doorheen", zag Slot, die wel tevreden was met wat zijn invallers brachten. "Maar dat komt ook omdat FC Utrecht veel achter de bal aan moest lopen in de eerste helft en dat leverde geen kansen op, maar ze werden wel vermoeid. Ze lagen veel op de grond, ook omdat ze op adem moesten komen."

Lees ook: De beoordelingen van Feyenoord na duur puntenverlies bij Utrecht

De inzet werd beloond met een fraaie goal van Alireza Jahanbakhsh, maar profiteren van het puntverlies van PSV deed Feyenoord niet. Daar wilde Slot de afwezigheid van Gernot Trauner en Quinten Timber niet aan wijten. "Er stond vandaag een elftal dat zeker had kunnen winnen. We hebben wederom een goede tweede helft gespeeld en een goed slotoffensief ontwikkeld. Dat leverde in elk geval een terechte gelijkmaker op", oordeelde de coach. "Want de wedstrijd is negentig minuten een kant op gegaan."

Rol van Nijhuis

Overigens ging Slot ook nog in op de rol van Bas Nijhuis, die in het begin veel toeliet en dat was niet in Feyenoords voordeel. "Het stadion ging er vol achter staan, dan helpt het FC Utrecht als er veel is toegestaan. Dat heeft overigens weer niks met ons gelijkspel te maken. Dat moet helder zijn", benadrukte Slot. "Maar dat is niet lekker. De energie is constant in het stadion." 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Weer een kop en verhaal wat niet weergeeft wat slot gezegd heeft .

WimHoebergen06
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

nou heb je van boekel gezien,als var ziet hij het niet en als scheids helemaal een drama,die is voor elke club een drama

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen